Dodaj do ulubionych

zachcialo mi sie bigosu.

IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 12:15
Czy w Polsce do bigosu dodaje sie kapustu kiszonej razem z kapusta swieza?.
Tutaj robia tylko z kapusty swiezej.Bardzo chciala bym tradycyjny przepis
polski na bigos.
Edytor zaawansowany
  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 12:32
    nikt w Polsce nie je bigosu???....
  • Gość: lila IP: 195.39.217.* 20.10.05, 12:34
    Jemy, jemy ;-) Napisalam maila w tej sprawie. Niestety kiszona kapusta to
    podstawa...
  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 12:35
    Mmmmmmmmmmmmmmmmm........ dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 12:39
    :( :( :( a przepis?
  • Gość: lila IP: 195.39.217.* 20.10.05, 12:53
    sprawdz maila
  • kiwigirl 20.10.05, 16:39
    a my???
    podziel sie tym bigosem i z nami!!!

    A czy taki na zeberkach ktoś potrafi... ???
  • Gość: aaa IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.05, 13:11
    ach,jaki pyszny bigosik wczoraj zrobilam....
    z kiszonej jednak!
  • patyska 20.10.05, 13:17
    moja mama popelnia najpyszniejszy bigos swiata ;) gotuje z kiszonej i slodkiej, pakuje do niego jakies
    podsmazone pyszne mieska, cebulke podsmazona i przyprawy (nie wiem jakie) oraz - o ile dobrze
    podpatrzylam - jedna sliwke suszona ;) musze ja zmusic do zeznan w sprawie tego jej bigosu ;)
    wczoraj mnie nim uraczyla, ech...
    --
    Patrycja i Jeremi
  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 13:21
    zbiore wszystkie przepisy i na pewno cos dobrego wyjdzie.... ;)
  • billy.the.kid 20.10.05, 17:16
    spory gar kmionkowy.
    warstwa kap.sł.
    warstwa mięska
    warstwa kap.kisz. warstwa mięska
    itd. az do pełna. mięsko raczej przyzwite-nie ochłapy.różne z krówki ,ze świnki,
    dobre kiełbaski też. grzybki,sliweczka przyprawy.mnięska osmażone.
    i taki gar do dobrze rozgrzanego pieca chlebowegop. po dobie można jeść.
    a jak jakiej alpagi naleje to i nie zaszko0dzi.
  • hania55 20.10.05, 19:34
    W 17 minut (tyle minęło pomiędzy Twoim pierwszym i drugim postem) trudno było
    zarzucić Cię przepisami na bigos.

    A np. tu wątki z przepisami (polecam stosowanie wyszukiwarki)

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=28745669&a=29124712

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=22174191&a=22174191

    --
    Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie
    znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!
  • elodia 21.10.05, 04:56
    mniam mniam, przypomnieliście mi - akurat pora na dobry bigosik:)
    --
    <ahref="http://www.pinezka.pl"> "Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są
    niebezpieczni. (J.Cezar)"</a>
  • Gość: BetsyPetsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:16
    Ja robie oprócz bigosu z kwasnąkapustą bigos z samej słodkiek kapusty tzw.
    świeżej, dusze z róznymi mieskami a pod koniec dodaje pomidory ktore swietnie
    zakwaszaja bigos i zageszczam go maką ale niekoniecznie.polecam
  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 24.10.05, 09:16
    Zrobilam w sobote pyszny bigos z Waszego przepisu. Praktycznie jadlam jego na
    sniadanie, obiad , podwieczorek i kolacje :). Wyszedl wspaniale.
  • pontedi 27.10.05, 15:54
  • tebaska 27.10.05, 16:43
    Czy do tego bigosu dodałaś czerwonego, wytrawnego wina? Bardzo poprawia smak
    oraz dużo grzybów. Ja jeszcze zamiast śliwek dodaję powidła śliwkowe.Smacznego!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka