• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

maszyna do przecierania pomidorow to... ??? Dodaj do ulubionych

  • 24.10.05, 15:24
    i gdzie to w wawie kupic? bo ja jakos tak tych koncentratow to nie moge a raczka od przecierania
    lyzka przez sito wysiada juz po 3 kilogramach... ;)
    dzieki!
    --
    Patrycja i Jeremi
    Edytor zaawansowany
    • 24.10.05, 16:56
      może być taki:
      www.fide.pl/pl/fissler/magic_przecierak_do_warzyw__2007930/360/
      albo taki:
      sklep.holkap.pl/add2cart.php?product=1430
      Widziano jakieś w sklepach Tchibo...

      A można też mieć przystawkę do Bosch'a Mum'a
      --
      Ale mi się udało... nie poznali, że jestem wiewiórką...
      • 24.10.05, 17:02
        tu:
        www.systemtchibo.pl/?nodeid=1&aph_zawartosc_cmt_id=20
        --
        Ale mi się udało... nie poznali, że jestem wiewiórką...
      • 24.10.05, 17:09
        359 zl. to stanowczo za duzo: za te cene mozna kupic maszynke elektryczna.
        • 24.10.05, 17:13
          Bodajże Mum jest jakieś 150 zł droższy...
          --
          Ale mi się udało... nie poznali, że jestem wiewiórką...
    • 24.10.05, 16:57
      a Ariston robi mechaniczny
      www.megamedia.pl/agd-drobne-rozdrabniacze/ariete-passi-260.php
      --
      Ale mi się udało... nie poznali, że jestem wiewiórką...
      • 24.10.05, 17:08
        Dot. Ariete: jesli pomidorow jest duzo, trzeba czesto przerywac przecieranie,
        gdyz zapychaja sie sitka. Do krotkiego pzrecierania moze byc.
    • 25.10.05, 09:13

      --
      Patrycja i Jeremi
      • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 09:57
        Mam nadzieje ze pomidory nie przecieracie ze scorka?. Najpierw wlozcie do
        wzatku na kilka minut i obierzcie ze skorki a potem przecierajcie
        • 25.10.05, 10:00
          ze skorka. juz wole przecieraz ze skorka niz obrac 10 kilo pomodorow ;) a dlaczego bez skorki trzeba
          przecierac?
          --
          Patrycja i Jeremi
          • Gość: d IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:13
            Wiem ze 10 kg to jest sporo aby sie nie bawic ze sciaganiem skorki. Na ta
            ilosc pomidorow to taka reczna nie nadaje sie.....reka Ci odleci. We wloszech
            widzialam jak robia duze ilosci pomidorow na sos. Sa maszyny elektryczne. Nie
            wiem czy w Polsce istnieja....napewno tak. Napewno koszt jest wiekszy od tej
            recznej. Ale jesli robisz rok w rok sos....to warto wydac. Ah....dlaczego bes
            skorki?. Po pierwsze zapycha maszyne a po drugie skorka ma specyficzny
            smak....a po trzecie widzialam jak robia. Jesli juz wyprubowalas ze skorka i
            Ci smakuje......to rob tak dalej.Za duzo miala bys pracy przy obieraniu. Zycze
            smacznego przetworu.
            • 25.10.05, 10:21
              moja babcia, moja mama i teraz ja przecieramy ze skorka - potem w sloiki i jest pomidorowka zima i
              latem ;) nie wiedzialam, ze skorka zmienia jakos smak. nam smakuje taki ze skorka przecierany...
              tak, kupie ten elektryczny, jak nie znajde tu, to poprosze kogos, zeby mi przywiozl. dzieki ;)
              --
              Patrycja i Jeremi
              • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:33
                Najwazniejsze ze Wam smakuje. odloz kilka pomidorow i zrob bez skork....potem
                powiesz mi czy jest jakas roznica. A jakich pomidorow uzywacie na robienie
                sosu?. Tutaj uzywaja ( nie wiem jak po Polsku ) tych wydluzonych.
                • 25.10.05, 10:42
                  tak zrobie i oczywiscie dam znac ;)
                  mam tu problem ze slowami sos i przecier - bo ja mowie o przecierze na zime ;) sos to kojarzy mi sie z
                  np. neapolitanskim do makaronu... ;)
                  do tej pory uzywalysmy zwyklych, okraglych pomidorow gruntowych, w tym roku sprobowalam tych
                  podluznych i rzeczywiscie przecier jest bardziej gesty, ale za to brak mu tego kwaskowatego posmaku,
                  ktory tak lubie ;)
                  --
                  Patrycja i Jeremi
                  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:51
                    PRZECIER PRZECIER ( passato di pomodoro ) sos ( sugo di pomodoro )
                  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:57
                    SOS- SUGHO DI POMODOR ( IT )
                    PPRZECIER- PASSATA DI POMODORO ( IT )
                  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 11:04
                    Tradycyjny sos.... passata di pomodoro ( PRZECIER POMIDOROWY ), Na oleju nie
                    byle jakim podsmazyc cebulke w kosteczke, czosnek rozgnieciony reka ( uwaga :
                    nie rumienic czosnka i nie spalic cebulki ) troche natki pietruszki i
                    bazyli...sol do smaku. Jak sos jest kwasny...dodac szczypte cukru.
                    Ah.......szklanke cieplej wody. mieszac czesto i nie doprowadzic do bardzo
                    gestego. Maly ogien.
                    • Gość: pav IP: 212.160.172.* 25.10.05, 16:45
                      > Tradycyjny sos.... passata di pomodoro ( PRZECIER POMIDOROWY ), Na oleju nie
                      > byle jakim podsmazyc cebulke w kosteczke, czosnek rozgnieciony reka ( uwaga :
                      > nie rumienic czosnka i nie spalic cebulki ) troche natki pietruszki i
                      > bazyli...sol do smaku. Jak sos jest kwasny...dodac szczypte cukru.

                      Sos pomidorowy bez pomidorów?
                • 25.10.05, 10:42
                  przecież zostaje na sitku, i jest wyrzucana razem z pestakmi.

                  gratuluje obierania
                • 25.10.05, 10:47
                  Lima - tak się te pomidory u nas zwą
                  --
                  Ale mi się udało... nie poznali, że jestem wiewiórką...
                  • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:52
                    dzieki...mam problemy z nazwami polskimi ;)
        • 25.10.05, 12:18
          Desi, wloskie maszynki odrzucaja skorke i pestki. Wlasnie dlatego je polecam. W
          sprawach kawy i pomidorow, zawsze bede to podkreslac, nalezy uczyc sie od
          Wlochow.
          • Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 12:42
            tak te profesionalne... a nie reczne
            • 25.10.05, 13:45
              Wlasnie dlatego polecam elektryczna, ale jednoczesnie niezbyt droga. Solemio
              spelnia te warunki / w Polsce za taka cene sprzedaja reczne, z tych
              mocniejszych /. Zwykly przecierak widzialam dzisiaj za niecale 8 euro, ale ja
              bym sie na takie pomidory nie porywala.
              • 25.10.05, 13:48
                to gdyby ktos mi mogl z Wloch taka przywiezc to ile dac mu na to euro bo jakos nie dojrzalam... ???
                --
                Patrycja i Jeremi
                • 25.10.05, 13:50
                  Cena od 72 euro wzwyz. Zalezy gdzie sie kupuje. No i trzeba sie spieszyc, gdyz
                  sezon sie konczy. Wlasciwie chyba juz sie skonczyl. W sierpniu i wrezesniu
                  mozna je znalezc w wielu miejscach.
                  • 25.10.05, 13:59

                    --
                    Patrycja i Jeremi
    • 25.10.05, 10:54
      sa w tych nowych punktach tchibo. nie pamietam ceny
      • 25.10.05, 10:58
        dzieki!!! ;)
        --
        Patrycja i Jeremi
    • 25.10.05, 12:58
      Pozwolę sobie na pokazanie maszynki linn_linn
      cucina.casainrete.com/articoli/spremi_pomodoro.htm .
      Myślę, że nie będzie miała mi tego za złe. Właśnie takie cudo mi się marzy.
      • 25.10.05, 13:40
        dziekuje ;)
        oj, tez bym takie chciala....
        chciec to moc? ;)
        --
        Patrycja i Jeremi
        • Gość: atka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:56
          przysrawka do maszynki do mięsa
          www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=mw2
          • Gość: atka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:57
            • 25.10.05, 14:00

              --
              Patrycja i Jeremi
        • 25.10.05, 14:02
          To jest dokladnie to, co mam. Dziala od ponad 15 lat. Ta z linku pod spodem
          jest do sokow: byc moze trzeba ciagle usuwac ze srodka wytloki. Solemio je
          wyrzuca: wystarczy podlozyc naczynie. Nie trzeba przerywac pracy.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.