Dodaj do ulubionych

zamrażanie - czy można

IP: *.ntvk.com.pl 30.10.05, 21:44
ponownie zamrozić ? No bo tak rozmroziłam mięska rozmaite, przyrządziłam
pyszniutki bigosik, tyle tylko, że straszne ilości wyszły, no i teraz chcę
zamrozić choćby część tego bigosu. Powiedzcie - można tak, czy ktoś tak
robił, czy raczej nie ryzykować?
Edytor zaawansowany
  • Gość: baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:59
    Można ,a nawet trzeba.Po ponownym podgrzaniu ze stanu zamrożenia jest jeszcze
    lepszy.Niektórzy mrożą specjalnie .Bigos zamrożony bardzo dobrze się
    przechowuje.Ja robię wcześniej świąteczny-zamrażam i na święta jest pycha.
  • jagoda85 30.10.05, 22:09
    Wszystko co przerobione można mrozić.
  • brynia2 30.10.05, 22:18
    Z tego co wiem, to nie powinno się zamrażać czegoś drugi raz, a przede wszystkim
    mięsa. Być może nie mam racji, ale ja stosuję tę zasadę.
  • jagoda85 30.10.05, 22:21
    Jak coś rozmrozisz i przerobisz, to możesz mrozić. Chyba, że rozmrozisz, nie
    przerobisz i chcesz drugi raz zamrażać, to tak nie wolno. Rozmrożone,
    przerobione można mrozić.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka