Dodaj do ulubionych

karpatka ciasto

13.11.05, 17:40
jak piec ciasto na karpatkę aby było lekkie i wypieczone, a nie twarde i
zbite, jakie mi wychodzi ( góry rosną jak należy)
Edytor zaawansowany
  • Gość: j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:56
    Piekarnik rozgrzej do 240stopni i po wlozeniu placka nastaw termoobieg na 12
    minut.
  • Gość: Isia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:46
    A czy komus wychodzi pieczenie karpatkowego ciasta w piekarniku gazowym??????
    Mnie zawsze wychodzi takie nieokreslone.....niewiele wyrasta ,wyciagniete z
    piekarnika jest raczej suche ale za kilka chwil ciasto jest wilgotne.
    Wszystko robie tak jak pisze w przepisie na opakowaniu.
  • Gość: Thea IP: *.pools.arcor-ip.net 13.11.05, 22:31
    Zdradze ci jeden tryk przy pieczeniu ciasta parzonego, otoz w pewnej chwili
    trzeba piec otworzyc i zaraz zamknac zeby wypuscic z niego nadmiar pary.
    Tym sposobem pieke zawsze i zawsze sie udaje, wyrasta ladnie, jest miekka i lekka.
  • Gość: Isia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:39
    OO dziekuje bardzo za podpowiedz!!! byc moze ten nadmiar wilgoci w piekarniku
    jest powodem nieudanej karpatki,zrobie tak jak radzisz! dziekuje bardzo.
  • Gość: Thea IP: *.pools.arcor-ip.net 13.11.05, 22:48
    Ptrzynajmnie jedna grzeczna i uprzejma osoba odpowiedziala bardzo grzecznie na
    tym forum. Zycze powodzenia w wypieku.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka