kaczka Bożeny Dykiel i jabłka w karmelu Dodaj do ulubionych


witam,
kilka dni temu oglądałam program kulinarny z Dykielową, piekła z młodszym
jegomościem kaczkę z jabłkami. Kaczka była nafaszerowana nie całymi jabłkami
tylko obierkami z jabłek, a same jabłka smażone z karmelem na patelni.
Przegapiłam jedna chwilę w programie, mianowicie jabłka pokrojone w ósemki
wrzucili na roztopiony cukier na patelnię, a następnie z tego co pamietam
dolali najzwyklejszego oleju do jabłek.
Moje pytanie brzmi:
czy dobrze zapamiętałam z tym olejem do jabłek w karmelu?
i czy owy olej ma służyć do tego, żeby na jabłkach nie zrobiła się twarda
skorupa z zastygnietego cukru?

z góry dzięki za odpowiedź oglądających program :)
  • kaczka Bożeny Dykiel i jabłka w karmelu -
    Gość: mk 15.11.05, 15:23

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.