• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

kaczka Bożeny Dykiel i jabłka w karmelu

  • IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.11.05, 15:23
    witam,
    kilka dni temu oglądałam program kulinarny z Dykielową, piekła z młodszym
    jegomościem kaczkę z jabłkami. Kaczka była nafaszerowana nie całymi jabłkami
    tylko obierkami z jabłek, a same jabłka smażone z karmelem na patelni.
    Przegapiłam jedna chwilę w programie, mianowicie jabłka pokrojone w ósemki
    wrzucili na roztopiony cukier na patelnię, a następnie z tego co pamietam
    dolali najzwyklejszego oleju do jabłek.
    Moje pytanie brzmi:
    czy dobrze zapamiętałam z tym olejem do jabłek w karmelu?
    i czy owy olej ma służyć do tego, żeby na jabłkach nie zrobiła się twarda
    skorupa z zastygnietego cukru?

    z góry dzięki za odpowiedź oglądających program :)
    Edytor zaawansowany
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.