Dodaj do ulubionych

ciasto w zaroodpornym naczyniu?

16.11.05, 13:23
sluchajcie czy mozna upiec ciasto w zaroodpornym szklanym naczyniu - nie mam
odpowiedniej wielkosci blachy a akurat mam takie zaroodporne naczynie - uda
sie?

--
Bombella
Edytor zaawansowany
  • Gość: g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:24
    tak
  • Gość: g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:27
    tylko pilnuj, bo z mojego doswiadczenia wynika(a moze to wina nowego
    piekarnika),że spód szybciej się piecze niz w blaszce.
  • marghot 16.11.05, 13:27
    ja czasem do pieczenia stosuję formę do tarty (szklaną), więc wg mnie i inne
    naczynie żaroodporne bez przykrycia się wyrobi.
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • patyska 16.11.05, 13:41

    --
    Patrycja i Jeremi
  • invicta1 16.11.05, 13:42
    jasne, ze wyjdzie-ja mam formy do ciasta ze szkla żaroodpornego
    --
    spieprzaj dziadu!:)
  • an_ni 16.11.05, 13:47
  • Gość: Lusesitta IP: *.asta-net.com.pl 16.11.05, 14:15
    A dodatkowo możesz podglądać ciasto od spodu bo forma jest przezroczysta.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka