Czy mozna zamrazac wedzone produkty (np.ryby)? Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Jak w temacie, czy ktos z forumowiczow probowal kiedykolwiek?
    Pozdrawiam
    maro1970
  • Gość: ich IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 12:27
  • Przynajmniej z rybami. Po rozmrożeniu wędzonej ryby pozostaje świństwo smakowo
    nie przypominające niczego. Po za tym inne pytanie. Mrożenie i wędzenie to nic
    innego jak konserwowanie żywności, więc po kie licho zamrażać coś co już raz
    zostało zakonserwowane? Wbrew pozorom wcale nie będzie przez to dłużej zdatne
    do spożycia. Wręcz przeciwnie, po jakimś czasie produkt wyschnie na wiór (ten
    zamrożony) i nie będzie się nawet na karmę dla psa nadawał.
    --
    Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
    (Forrest Gump)
  • Gość: ich IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 12:43
    czy przygotowanie do konsumpcji?
    Nie określaj z góry "bzdura". Forum jest wolne, opowiedziałem z doświadczenia.
    A ponieważ mieszkasz na Wybrzeżu dodam, że kilka lat byłem ochmistrzem i teraz
    prywatnie też nie narzekam na grono cudzoziemskich wielbicieli mojej kuchni.
  • Ja bałabym się, że albo zrobi się po rozmrożeniu paciaja, albo sucharek.
    Jeśli będziesz trzymał/a rybę nie w folii to powinna wytrzymać
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • Co mają wędzone szprotki do zamrażania wędzonych ryb?
    --
    Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
    (Forrest Gump)
  • Gość: kasjan IP: 134.74.98.* 17.11.05, 15:48
    Bycie oficerem administracyjno-gospodarczym nie oznacza ze masz jakakolwiek
    wiedze kuchenna. Jak kazdy zaopatrzeniowec zamawiales prowiant u agenta wedlug
    tego co zazyczyl sobie szef kuchni. Oprocz tego prowadziles gospodarke
    materialowa i finansowa. Byles facet zwykly gaciowy. Za zamrozone wedzone ryby
    polecialbys za burte.
  • Gość: ich IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 17:07
  • Witam ponownie,
    Moje pytanie wzielo sie z tad iz w miescie a wlasciwie miescinie ktorej
    mieszkam niema mozliwosci zakupu swiezego np lososia wedzonego. Pomyslalem ze
    od czasu do czasu moglbym zakupic wieksza ilosc i zamrozic. Oczywiscie nigdy
    tego nie probowalem. A moze powienieniem zobaczyc czy warto.
    Pozdrawiam
  • a pakowane próżniowo?
    może to jest wyjście
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
  • po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też
    pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.)))
    --
    Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
    (Forrest Gump)
  • ba_nita napisał:

    > po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też
    > pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.)))

    nie zrozumieliśmy się - kupić pakowane próżniowo i trzymać w lodówce ;)
    --
    "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
    przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
    przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."

  • --
    Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
    (Forrest Gump)
  • ba_nita ty sie draznisz czy tak na serio?
    Przeciez osoba powyrzej sugerowala pakowanie a nie pakowanie i mrozenie.
    Odpowiadajac na porzedni post, oczywiscie pakowanie prozniowe ma sens tylko nie
    wszedzie pakuja. Czy orientujecie sie czy w makro pakuja prozniowo?
  • Cóż każdy odbiera czyjeś intencje po swojemu - Twoje prawo, a w Makro masz ryby
    wędzone pakowane próżniowo już przez producenta. Polecam produkty "Vilbo".
    --
    Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
    (Forrest Gump)
  • od lat z powodzeniem. On jest tłusty, więc nie wysycha, nic się z nim nie
    dzieje podczas rozmrażania, smakuje dobrze. Z innymi wędzonymi rybami nie
    próbowałam. Ale łososia da się na pewno :)
    --
    Supercalifragilisticexpialidocious :)
  • No to super, ja tez w takim razie sproboje. Pewnie szkopul w tym co by go
    delikatnie odmrozic. Dzieki za kolejna porade
  • nalezy go zostawić w spokoju w jakiejś misce. NIe zalewać ciepła wodą ani nic w
    tym stylu :)
    --
    Supercalifragilisticexpialidocious :)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.