• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Czy mozna zamrazac wedzone produkty (np.ryby)? Dodaj do ulubionych

  • 17.11.05, 12:20
    Jak w temacie, czy ktos z forumowiczow probowal kiedykolwiek?
    Pozdrawiam
    maro1970
    Zaawansowany formularz
    • Gość: ich IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.11.05, 12:27
      • 17.11.05, 12:32
        Przynajmniej z rybami. Po rozmrożeniu wędzonej ryby pozostaje świństwo smakowo
        nie przypominające niczego. Po za tym inne pytanie. Mrożenie i wędzenie to nic
        innego jak konserwowanie żywności, więc po kie licho zamrażać coś co już raz
        zostało zakonserwowane? Wbrew pozorom wcale nie będzie przez to dłużej zdatne
        do spożycia. Wręcz przeciwnie, po jakimś czasie produkt wyschnie na wiór (ten
        zamrożony) i nie będzie się nawet na karmę dla psa nadawał.
        --
        Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
        (Forrest Gump)
    • 17.11.05, 12:48
      Ja bałabym się, że albo zrobi się po rozmrożeniu paciaja, albo sucharek.
      Jeśli będziesz trzymał/a rybę nie w folii to powinna wytrzymać
      --
      "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
      przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
      przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
      • 18.11.05, 06:30
        Witam ponownie,
        Moje pytanie wzielo sie z tad iz w miescie a wlasciwie miescinie ktorej
        mieszkam niema mozliwosci zakupu swiezego np lososia wedzonego. Pomyslalem ze
        od czasu do czasu moglbym zakupic wieksza ilosc i zamrozic. Oczywiscie nigdy
        tego nie probowalem. A moze powienieniem zobaczyc czy warto.
        Pozdrawiam
        • 18.11.05, 08:43
          a pakowane próżniowo?
          może to jest wyjście
          --
          "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
          przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
          przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
          • 18.11.05, 09:04
            po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też
            pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.)))
            --
            Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
            (Forrest Gump)
            • 18.11.05, 09:08
              ba_nita napisał:

              > po co zamrażać pakowane próżniowo? W takim razie zacznijmy zamrażać też
              > pasteryzowane produkty - w słoikach, na to samo wyjdzie.)))

              nie zrozumieliśmy się - kupić pakowane próżniowo i trzymać w lodówce ;)
              --
              "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino,
              przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego
              przeżycia, którego doświadczasz zanim weźmiesz wino do ust."
              • 18.11.05, 09:09

                --
                Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
                (Forrest Gump)
            • 18.11.05, 09:14
              ba_nita ty sie draznisz czy tak na serio?
              Przeciez osoba powyrzej sugerowala pakowanie a nie pakowanie i mrozenie.
              Odpowiadajac na porzedni post, oczywiscie pakowanie prozniowe ma sens tylko nie
              wszedzie pakuja. Czy orientujecie sie czy w makro pakuja prozniowo?
              • 18.11.05, 09:17
                Cóż każdy odbiera czyjeś intencje po swojemu - Twoje prawo, a w Makro masz ryby
                wędzone pakowane próżniowo już przez producenta. Polecam produkty "Vilbo".
                --
                Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
                (Forrest Gump)
        • 18.11.05, 09:24
          od lat z powodzeniem. On jest tłusty, więc nie wysycha, nic się z nim nie
          dzieje podczas rozmrażania, smakuje dobrze. Z innymi wędzonymi rybami nie
          próbowałam. Ale łososia da się na pewno :)
          --
          Supercalifragilisticexpialidocious :)
          • 18.11.05, 09:33
            No to super, ja tez w takim razie sproboje. Pewnie szkopul w tym co by go
            delikatnie odmrozic. Dzieki za kolejna porade
            • 18.11.05, 09:34
              nalezy go zostawić w spokoju w jakiejś misce. NIe zalewać ciepła wodą ani nic w
              tym stylu :)
              --
              Supercalifragilisticexpialidocious :)
    • 17.11.05, 14:26
      Co mają wędzone szprotki do zamrażania wędzonych ryb?
      --
      Wszystko polewaj sosem Tabasco. Jest tak ostry, że oszczędzisz na jedzeniu.
      (Forrest Gump)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.