Dodaj do ulubionych

ryba - panierowana jak najlepiej ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 12:11
jak jest najlepsza panierka do ryby ? czy rybe mtrozoną trzeba najpierw
rozmrozić ? opłukać wodą ? podpowiedźcie, bo mi jakoś słabo wychodzi :-(
Edytor zaawansowany
  • Gość: Desi IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:18
    oczywiscie ze odmrozic. A jaka to ryba?
  • Gość: plik IP: 211.36.35.* 26.11.05, 12:21
    Lepiej opowiedz o kradzieży żaby z sałatą.Wszyscy na to czekają.
  • Gość: Desi IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:27
    ah.... nie wiedzialam ze mrozona rybe mozna panierowac......
  • 26.11.05, 14:14
    Dalibyście spokój tej Desi. Każdy ma odpały!
    A co do ryby, to moja mama nie bawi się w rozmrażanie. Chwilkę ta ryba poleży w
    temperaturze pokojowej, a potem w mąkę, jajko i bułkę tartą. Chociaż w samą
    mąkę wychodzi lepsza.
  • 26.11.05, 18:19
    Rybe rozmrażam np. w wodzie (chwile)osuszam , sole , pieprze , daje przyprawe
    do ryb, póżniej panieruje w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce
    tartej.Bardzo lubie mirune.
    --
    magda paulina (04.02.1995) róża (24.02.2005)
  • 26.11.05, 19:04
    ale jest tak rewelacyjna, że tym razem troszke przecieram mąka i na masełko...
    Wczoraj no nawet była bez mąki.
    Ryby pośledniejsze i jego królewską mość dorsza panieruje identycznie w trzech
    talerzach ale powtarzam dwa razy - gruba panierka zapewnia, że ryba jest
    soczysta.
    Smażę również filety w cieście naleśnikowym.
    --
    !...
    @daś cdn
  • 26.11.05, 21:12
    Jakiś czas temu jadłam w restauracji łososia panierowanego w pumperniklu -
    wizualne i smakowe wyżyny!
  • Gość: figa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 22:17
    mam morszczuka, bo tylkon takowy u mnie w sklepie był, czyli widze ze tradycja
    dominuje ! maka, jajo i bułeczka ! to dlaczego mi tak srednio wychodzi ? :-(
  • 26.11.05, 22:51
    odmroz rybke!skrop sokiem z cytryny,posyp sola i czym tylko chcesz.rozbeltaj
    jajko z ostrym keczupem(ja polecam hellmans)lub lyzeczka przecieru+szczypta
    ostrej papryki.i dalej...maka,jajko,bulka tarta lub bulka np pol na pol z
    platkami kukurydzianymi lub np orzechami.
  • 27.11.05, 08:49
    ja zawsze odmrażam,poprostu wkładam do wody potem na druszlak żeby obciekła
    potem panierka zwykła:mąka jajko z odrobiną wody,bułka zawsze wychodzi solę
    dopiero na patelni
  • Gość: figa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 19:36
    dziekiz a wszystkie rady ! rybka juz upoieczona i zjedzona :-) odmrozilam na
    maxa i zobaczyłam ile lodu a ile ryby jest w tych mrozonych rybkach :-(
    pewnie dlatego nigdy mi nie wychodziła, bo w w odzie pływała (wczesnije
    odmraząłam tylko chwile ) ! czy nie ma norm na ilosc lodu w rybie mrozonej ?
    (lodu w lodzie :-) ) ?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.