• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

ryba - panierowana jak najlepiej ?

  • IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 12:11
    jak jest najlepsza panierka do ryby ? czy rybe mtrozoną trzeba najpierw
    rozmrozić ? opłukać wodą ? podpowiedźcie, bo mi jakoś słabo wychodzi :-(
    Edytor zaawansowany
    • Gość: Desi IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:18
      oczywiscie ze odmrozic. A jaka to ryba?
      • Gość: plik IP: 211.36.35.* 26.11.05, 12:21
        Lepiej opowiedz o kradzieży żaby z sałatą.Wszyscy na to czekają.
    • Gość: Desi IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.11.05, 12:27
      ah.... nie wiedzialam ze mrozona rybe mozna panierowac......
      • 26.11.05, 14:14
        Dalibyście spokój tej Desi. Każdy ma odpały!
        A co do ryby, to moja mama nie bawi się w rozmrażanie. Chwilkę ta ryba poleży w
        temperaturze pokojowej, a potem w mąkę, jajko i bułkę tartą. Chociaż w samą
        mąkę wychodzi lepsza.
        • 26.11.05, 18:19
          Rybe rozmrażam np. w wodzie (chwile)osuszam , sole , pieprze , daje przyprawe
          do ryb, póżniej panieruje w mące , następnie w jajku i na koniec w bułce
          tartej.Bardzo lubie mirune.
          --
          magda paulina (04.02.1995) róża (24.02.2005)
          • 26.11.05, 19:04
            ale jest tak rewelacyjna, że tym razem troszke przecieram mąka i na masełko...
            Wczoraj no nawet była bez mąki.
            Ryby pośledniejsze i jego królewską mość dorsza panieruje identycznie w trzech
            talerzach ale powtarzam dwa razy - gruba panierka zapewnia, że ryba jest
            soczysta.
            Smażę również filety w cieście naleśnikowym.
            --
            !...
            @daś cdn
            • 26.11.05, 21:12
              Jakiś czas temu jadłam w restauracji łososia panierowanego w pumperniklu -
              wizualne i smakowe wyżyny!
    • Gość: figa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.05, 22:17
      mam morszczuka, bo tylkon takowy u mnie w sklepie był, czyli widze ze tradycja
      dominuje ! maka, jajo i bułeczka ! to dlaczego mi tak srednio wychodzi ? :-(
      • 26.11.05, 22:51
        odmroz rybke!skrop sokiem z cytryny,posyp sola i czym tylko chcesz.rozbeltaj
        jajko z ostrym keczupem(ja polecam hellmans)lub lyzeczka przecieru+szczypta
        ostrej papryki.i dalej...maka,jajko,bulka tarta lub bulka np pol na pol z
        platkami kukurydzianymi lub np orzechami.
      • 27.11.05, 08:49
        ja zawsze odmrażam,poprostu wkładam do wody potem na druszlak żeby obciekła
        potem panierka zwykła:mąka jajko z odrobiną wody,bułka zawsze wychodzi solę
        dopiero na patelni
    • Gość: figa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.05, 19:36
      dziekiz a wszystkie rady ! rybka juz upoieczona i zjedzona :-) odmrozilam na
      maxa i zobaczyłam ile lodu a ile ryby jest w tych mrozonych rybkach :-(
      pewnie dlatego nigdy mi nie wychodziła, bo w w odzie pływała (wczesnije
      odmraząłam tylko chwile ) ! czy nie ma norm na ilosc lodu w rybie mrozonej ?
      (lodu w lodzie :-) ) ?
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.