Re: Co do smażonego łososia? Dodaj do ulubionych


Jak chcesz usmazyc tego lososia? Jesli tylko na oliwie z bialym winem (bez
jakichkolwiek obsypanek rzecz jasna), to dobrze sie beda komponowaly ziemniaki
pieczone. Ugotuj ziemniaki w lupinach, wystudz (mozna dzien wczesniej te prace
wykonac), obierz z lupin, pokroj albo w osemki, albo w grube plastry, albo
polowki. Lyzke masla rozpusc z lyzka oliwy i ulubionymi przyprawami (majeranek,
tymianek, papryka, ziola prowansalskie itp). Wymieszaj z ziemniakami i wsadz do
mocno cieplego pieca, w trakcie smazenia lososia powinny sie ladnie zrumienic.
Do tego salata z vinegretem, biale wino zwienczy dzielo :)
--
www.polcom.cl/patagonia
www.fundacionotway.cl
volvina.blog.onet.pl
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.