11.12.05, 21:49
co zrobić żeby biszkopt nie opadł, powinnam go od razu wyciągnąc z
piekarnika(i uderzyć o stół) czy też zostawić w piekarniku przez jakiś czas
Edytor zaawansowany
  • triss4 11.12.05, 23:52
    Biszkopt raczej powinien postać trochę w piekarniku żeby przestygnąć. Z biszkoptem nalezy obchodzic się delikatnie, tzn. nie otwierać przedwczesnie piekarnika i nie ruszac go dopóki sie nie upiecze. Ja rozpoznaję, że biszkopt jest upieczony po zapachu. Można sprawdzić delikatnie nakłuwając np. wykałaczką. W żadnym wypadku nie uderzać ani nie potrząsać.
  • gingers73 12.12.05, 07:12
    Ja po ustalony czasie pieczenia jak jest złoty - sprawdzam cieniutkim specjalnie do tego przeznaczonym patyczkiem.
    Jak się już nie klei - wyłączami zostawiam w ciepłym - potem otwieram żeby się powoli studziło ....


    Opadło mi ciutek ze dwa razy jak wrzuciłam za dużo jabłek ....
    --
    pozdrawiam cieplutko, GINGERS
  • beta75 12.12.05, 12:20
    hej nie należy smarować boków blaszki tylko dno, to podobno jest ważne. PA

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka