kruszenie drobiu i dziczyzny Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • w mojej antycznej (1950) kuchni polskiej stoi, ze kaczke (niekoniecznie
    dzika) przed przyrzadzeniem nalezy w chlodnym miejscu powiesic na 1-2 dni.
    jak chlodnym ? moze byc w lodowce ? i co, nie zepsuje sie ? ajka dostane
    kaczke mrozona ?

    z innego zrodla wynika, ze kazde mieso musi 1-2 dni dojrzec, bo bezposrednio
    po uboju wszystkie pory miesa sa zamnkniete w wyniku stezenia posmiertnego.
    a co sprzedaja w sklepach : odlezane czy swieze?
    generalnie regula sie potwierdza, bo najlepsza wolowina jaka jadlam to
    argentynska ze zgrzewki - ona juz po otwarciu opakowania pachnie inaczej.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.