Dodaj do ulubionych

kruszenie drobiu i dziczyzny

IP: *.proxy.aol.com 06.11.02, 09:59
w mojej antycznej (1950) kuchni polskiej stoi, ze kaczke (niekoniecznie
dzika) przed przyrzadzeniem nalezy w chlodnym miejscu powiesic na 1-2 dni.
jak chlodnym ? moze byc w lodowce ? i co, nie zepsuje sie ? ajka dostane
kaczke mrozona ?

z innego zrodla wynika, ze kazde mieso musi 1-2 dni dojrzec, bo bezposrednio
po uboju wszystkie pory miesa sa zamnkniete w wyniku stezenia posmiertnego.
a co sprzedaja w sklepach : odlezane czy swieze?
generalnie regula sie potwierdza, bo najlepsza wolowina jaka jadlam to
argentynska ze zgrzewki - ona juz po otwarciu opakowania pachnie inaczej.
Edytor zaawansowany

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.