• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

jak długo piec polędwiczki wieprzowe?

  • IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 10:27
    pyt. dokładnie jak w temacie -
    przed chwilą wrzuciłam do marynaty dwie, niedurze polędwiczki wieprzowe
    pokrojone w plasterki grubości ok. 1,5 cm.

    Jak długo je potem piec i w jakiej temp.?
    Rzecz jasna myślę o piekarniku :)

    Edytor zaawansowany
    • 17.02.06, 10:44
      Gość portalu: o_be napisał(a):

      > pyt. dokładnie jak w temacie -
      > przed chwilą wrzuciłam do marynaty dwie, niedurze polędwiczki wieprzowe
      > pokrojone w plasterki grubości ok. 1,5 cm.
      >
      > Jak długo je potem piec i w jakiej temp.?
      > Rzecz jasna myślę o piekarniku :)
      >
      Skoro już nieduŻe polędwiczki pokroiłaś w plastry to pożegnaj się z pieczeniem.
      Możesz je udusić na patelni z warzywami (cebula, oliwki, kapary, cukinia lub
      bakłażan). Plastrów po upieczeniu będziesz w piekarniku z mikroskopem szukać.

      --
      Pilnuj, żeby Twój wykrywacz bzdur był zawsze na chodzie. (Forrest Gump)Jest!
      (moja żona)
      • Gość: o_be IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 10:50
        :((((

        a tak na przyszłość -
        gdybym nie pokroiła?

        pieczenie wydało mi się najprostszym sposobem debiutu w kwestii polędwiczek...
        tak zastanawiam się, czy skoro one już leżą w marynacie jakiś czas, to czy się
        nadają w ogóle do duszenia :/

        ech... ;)
        • 17.02.06, 10:52
          Gość portalu: o_be napisał(a):

          > :((((
          >
          > a tak na przyszłość -
          > gdybym nie pokroiła?
          >
          > pieczenie wydało mi się najprostszym sposobem debiutu w kwestii
          polędwiczek...
          > tak zastanawiam się, czy skoro one już leżą w marynacie jakiś czas, to czy
          się
          > nadają w ogóle do duszenia :/
          >
          > ech... ;)

          Około 20-25 min, góra pół godziny.
          --
          Pilnuj, żeby Twój wykrywacz bzdur był zawsze na chodzie. (Forrest Gump)Jest!
          (moja żona)
          • 17.02.06, 10:54
            Oczywiście, że się nadają do duszenia, smażenia, gotowania a nawet
            psedoszaszłyki na grill. (Pseudo bo jednak jagnięcina i baranina to jest to.)
            --
            Pilnuj, żeby Twój wykrywacz bzdur był zawsze na chodzie. (Forrest Gump)Jest!
            (moja żona)
            • Gość: o_be IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 10:55
              ok. dzięki :)
              ...coś zaraz wymyślę ;)
            • 17.02.06, 10:59
              tiny.pl/mwn6
              inspirę...
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.