Dodaj do ulubionych

jak zrobić babkę "marmurkową'?

26.02.06, 19:18
to taka babka co z zewnatrz jest biała a w środku kakaowa..czy któraś z Was
zna taki przepis?
Edytor zaawansowany
  • Gość: sevena IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 26.02.06, 20:29
    Bardzo dobry przepis mam wlasnie na taka babke marmurkowa(ja i pare moich
    znajomych tak uwaza)
    BABKA AROMATYCZNA
    2szklanki maki,1szklanka cukru,1szklanka oleju,1szklanka ajerkoniaku,torebka
    cukru waniliowego,aromat arakowy,duza lyzka caco,acha i 4 jajka,torebka proszku
    do pieczenia.
    Jajka z cukrem dobrze utrzec na puszysta mase,dodac ajerkoniak jeszcze
    ucierac,nastepnie dodac olej i utrzec,dodawac po trochu make przesiana z
    proszkiem do pieczenia i nadal ucierac az pokaza sie pechezyki powietrza na
    powierzchni.
    A teraz podzielic ciasto na mniej wiecej dwie rowne czesci ,do jednej dodac
    aromat arakowy i utrzec, a do drugiej dodac caco i tez utrzec, forme do babki
    natluscic olejem i posypac bulka tarta, wlac ciasto jasne a na to ciemne,duzym
    widelcem az do dna pomalu wymieszac ,wsawic do nagrzanego piekarnika na 180
    stopni na niecala godzine, dla pewnosci sprawdzic patyczkiem czy jest suche w
    srodku .Mnie zawsze ladnie wyrosnie i ma piekny zapach,jasne i ciemne ciasto
    ladnie sie ukaze po przekrojeniu, nie zawsze ale tez mozna posypac cukrem
    pudrem po wystygnieciu.SMACZNEGO.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka