Dodaj do ulubionych

Jak długo piec pstrąga w folii w piekarniku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:57
witam
dziś wymysliłam na objad pstraga z ziołami pieczonego w foli w piekarniku.
Jak długo powinnam go piec i w jakiej temperaturze?
z góry dziekuje za podpowiedzi.
pozdrawiam Pasja77
Edytor zaawansowany
  • Gość: jackk3 IP: *.ptr.terago.ca 01.03.06, 18:14
    Napisz chociaz jak duzy jest ten pstrag, czy dalas sos, czy folia jest
    komletnie 'szczelna'? Jaka temp. piekarnika?
    Pzdr
  • Gość: Pasja77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:38
    Pstrąga piekłam na oko;-). był średniej wielkości. W środek dałam cebulki w
    plasterkach, listki bazylii i tymianek otarty a i pieprz z solą. Zawinęłam
    szczelnie folią aluminiową i piekłam w temp. 180st jakieś 25min. Wysedł bosko;-
    ) Mniam mniam
    Pasja77
  • Gość: jackk3 IP: *.ptr.terago.ca 02.03.06, 17:10
    Jesli smakowal i byl soczysty w srodku to trafilas. Ja zazwyczaj pieke na
    jakies 193 z tym ze zazwyczaj marynuje go w 'lekkiej' marynacie co zapewne
    skraca o pare minut proces gotowanie (~20min. i jeszcze jakies 3min. lezy na
    zewnatrz pod przykryciem).
    Pzdr
  • 02.03.06, 13:02
    Ja piekę pstrąga podobnie ale do środka daję dużo czosnku, plasterki cytryny zioła prowansalskie, masło i skrapiam go białym winem. Pycha.

    --
    Nic nie jest pewne i wszystko jest możliwe....
  • Gość: margett IP: *.um.bielsko.pl 03.03.06, 09:05
    Jackk3 jaką marynatę robisz to pstrąga???

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.