Dodaj do ulubionych

wymyslilam to? A moze cos dodacie?

IP: *.tele2.pl 27.11.02, 22:42
a nie wiem tak mi przyszlo do glowy takie chlopskie zarlo: ziemniaki
ugotowane
i podsmazone i do gara. Przykryc to np paprykarzem z drobiu ze smietana, na
to
zielenina i...ser? Trzepac garem i gotowe? A moze cos jeszcze?;-0
Pozdrawiam, kaska

Edytor zaawansowany
  • Gość: agu IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 28.11.02, 13:59
    na razie nic nie dodam bo musialabym najpierw sprobowac. a o co chodzi z tym
    trzepaniem???
  • Gość: kaska IP: *.tele2.pl 28.11.02, 14:22
    Gość portalu: agu napisał(a):

    > na razie nic nie dodam bo musialabym najpierw sprobowac. a o co chodzi z tym
    > trzepaniem???

    no bierzesz gar i nim trzepiesz, zeby wszystko sie wymieszalo!:-))))
  • Gość: armata IP: *.crowley.pl 28.11.02, 15:26
    i dać wygłodzonemu psu.
  • Gość: kaska IP: *.tele2.pl 28.11.02, 15:56
    eee glupoty opowiadasz;-) To sie ma nazywac gar chlopa i ma byc podane dla 4
    osob przy piwie. Plus drewniane lyzki:-)
    K
  • Gość: armata IP: *.crowley.pl 28.11.02, 16:03
    eee, Kaska, widać, żeś nie głupia. Wymyśl więc coś innego.
  • Gość: kaska IP: *.tele2.pl 28.11.02, 16:09
    Gość portalu: armata napisał(a):

    > eee, Kaska, widać, żeś nie głupia. Wymyśl więc coś innego.

    Wiesz, nic wykwintnego sensu nie ma:-) ostatnio podalam im indyka w sosie
    serowym do maczania bagietki i bylo super. To takie smieszne mieszkanie bez
    stolu, wiec na pudle kartonowym stawiam patelnie , talerze obok, bagietki obok,
    salata i akzdy sobie nabiera. Stad pomysl owego chlopskiego zarcia:-) Ale skoro
    tak mowisz to chyba zrobie sam paprykarz i koniec:-)
    Kaska
    Ciekawe co Ty bys podal?:-)))))) Carpaccio z lososia i guacamole?:-)))
  • Gość: meg IP: parink* / *.chello.fr 28.11.02, 18:30
    Ja bym ci chetnie pomogla ale nie mam pojecia co to jest paprykarz?:-)
    Podczasz przeprowadzek i wszelkiego rodzaju remontow bylam wielka zwolenniczka
    makaronu np.
    ugotuj duzo spagetti
    na patelni podsmaz pokrojone w kostke kawalki indyka lub kurczaka lub .....co
    sama chcesz
    wlej na patelnie, na to miesko, sloik gotowego sosu do podgrzania np.chinskiego
    lub pomidorowego
    Zmieszaj to ze spagetti i podawaj wielkiej, dymiacej misce.
    Na kartonie wydaje mi sie ze bedzie to bardzo fajnie pasowalo:-)
    Uwilbiam takie imprezy, szkoda ze juz bardzo dawno na nich nie bylam:-((

    Pozd
  • Gość: kaska IP: *.tele2.pl 28.11.02, 18:54
    paprykarz to cos a la gulasz ale drob, cebula, pieczarki i smietana - tyle:-)
    Noo impreza z kartonem jest fajowa. Ale w koncu wymyslilam i dam tak;
    tatara z lososia, sos na cieplo z pieczarek i serka mascarpone do bagietek, i
    duuuuzo salaty:-)
  • Gość: armata IP: *.crowley.pl 29.11.02, 08:45
    acha, to co innego. W takich warunkach rzeczywiście potrawy jednogarnkowe (jak
    ktoś to brzydko kiedyś nazwał) są doskonałym rozwiązaniem. Poza tym mają coś w
    sobie. Ja tam najbardziej chyba lubię bigos i już nie mogę się doczekać Świąt.
  • Gość: kaska IP: *.tele2.pl 29.11.02, 18:08
    Gość portalu: armata napisał(a):

    > acha, to co innego. W takich warunkach rzeczywiście potrawy jednogarnkowe
    (jak
    > ktoś to brzydko kiedyś nazwał) są doskonałym rozwiązaniem. Poza tym mają coś
    w
    > sobie. Ja tam najbardziej chyba lubię bigos i już nie mogę się doczekać Świąt.

    Ja tez nie moge doczekac sie Swiat, ale w Swieta nie jem bigosu. Nie mam takiej
    bigosowej tradycji w domu:-) Do karpia wigilijnego mamy kapuste z grzybami;-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka