Slodki farsz z sera do nalesnikow-pomożcie!!!!! Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Potrzebuję na gwałt porady jak zrobić najlepszy farsz do naleśników z
    sera..tak na slodko ..czego mam dodać ,żeby było najsmaczniejszce z
    najsmaczniejszych???:)
  • Gość: CynamonowaMay IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.02, 19:09
    Witam!!!
    Twarogowe nadzienie do naleśników (ja lubię je także do razowego chleba) jest
    bardzo proste. Nie wiem czy to, które ja robię jest najlepsze, ale rodzince
    smakuje:)
    Ok. 1 1/2 szkl. pokruszonego sera białego, 4 łyzki cukru, łyżkę waniliowego
    (najlepiej z prawdziwą wanilią, wtedy ładnie pachnie), łyżkę otartej skórki z
    cytryny dokładnie utrzeć, dodając troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego, by
    miało odpowiednią konsystencję i już, aha często dodaję też sporo rodzynek, ale
    to już kwestia upodobań.

    Pozdrawiam smacznie, CynamonowaMay!!!
  • Gość: Maria IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 20:36
    Witam
    Czasami do tak przyrządzonego nadzienia dodaję trochę cynamonu [bez aluzji
    Cynamonowa May]. Tak lubię.
    Z pozdrowieniami - Maria
  • Ja dodaje jeszcze zoltka jaj. Pysznie!
  • Witam :)))
    pokruszony serek + jogurt naturalny + pokrojone drobniutko listki miety +
    pokrojone orzechy wloskie :)
    Pyszne!! :)) Polecam :)

    Monada
  • Gość: anma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.02, 13:09
    Pyszne słodkie nadzienie do nalesników w/g mojej babci (ale stosowane przez
    rodzine do dziś )to biały twaróg najlepiej półtłusty, zółtko (lub 2 zółtka
    zależy ile jest sera), cukier waniliowy, zwykły cukier jeśli komuś za mało
    słodkie z samym waniliowym. I tyle. Jest pyszne, ale mozna dodać trochę
    rodzynek i jest jeszcze pyszniejsze :-))
    Smacznego
  • Gość: CynamonowaMay IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.12.02, 13:59
    Gość portalu: Maria napisał(a):

    > Witam
    > Czasami do tak przyrządzonego nadzienia dodaję trochę cynamonu [bez aluzji
    > Cynamonowa May]. Tak lubię.
    > Z pozdrowieniami - Maria



    :-)))))))))))))))))))

    Pozdrawiam smacznie, CynamonowaMay!!!
  • Gość: drozdika IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 16:35
    Najlepsze nadzienie to:twarożek rozdrobniony+kubeczek ubitej na sztywno
    śmietany+rodzynki(mogą być namoczone w jakowymś alkoholu)+zapach waniliowy, no
    i oczywiście tyle cukru ile potrzebujesz, do tego oczywiście cieniutkie ciasto
    naleśnikowe-składamy w kopertę lub rolujemy-pycha. Dla niedbających o linię
    może być jeszcze bita śmietana na wierzchu! Smacznego.D

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.