• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Slodki farsz z sera do nalesnikow-pomożcie!!!!!

  • IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 18:41
    Potrzebuję na gwałt porady jak zrobić najlepszy farsz do naleśników z
    sera..tak na slodko ..czego mam dodać ,żeby było najsmaczniejszce z
    najsmaczniejszych???:)
    Edytor zaawansowany
    • Gość: CynamonowaMay IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.02, 19:09
      Witam!!!
      Twarogowe nadzienie do naleśników (ja lubię je także do razowego chleba) jest
      bardzo proste. Nie wiem czy to, które ja robię jest najlepsze, ale rodzince
      smakuje:)
      Ok. 1 1/2 szkl. pokruszonego sera białego, 4 łyzki cukru, łyżkę waniliowego
      (najlepiej z prawdziwą wanilią, wtedy ładnie pachnie), łyżkę otartej skórki z
      cytryny dokładnie utrzeć, dodając troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego, by
      miało odpowiednią konsystencję i już, aha często dodaję też sporo rodzynek, ale
      to już kwestia upodobań.

      Pozdrawiam smacznie, CynamonowaMay!!!
      • Gość: Maria IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 20:36
        Witam
        Czasami do tak przyrządzonego nadzienia dodaję trochę cynamonu [bez aluzji
        Cynamonowa May]. Tak lubię.
        Z pozdrowieniami - Maria
        • Gość: CynamonowaMay IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.12.02, 13:59
          Gość portalu: Maria napisał(a):

          > Witam
          > Czasami do tak przyrządzonego nadzienia dodaję trochę cynamonu [bez aluzji
          > Cynamonowa May]. Tak lubię.
          > Z pozdrowieniami - Maria



          :-)))))))))))))))))))

          Pozdrawiam smacznie, CynamonowaMay!!!
      • 07.12.02, 20:53
        Ja dodaje jeszcze zoltka jaj. Pysznie!
    • 07.12.02, 21:19
      Witam :)))
      pokruszony serek + jogurt naturalny + pokrojone drobniutko listki miety +
      pokrojone orzechy wloskie :)
      Pyszne!! :)) Polecam :)

      Monada
    • Gość: anma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.02, 13:09
      Pyszne słodkie nadzienie do nalesników w/g mojej babci (ale stosowane przez
      rodzine do dziś )to biały twaróg najlepiej półtłusty, zółtko (lub 2 zółtka
      zależy ile jest sera), cukier waniliowy, zwykły cukier jeśli komuś za mało
      słodkie z samym waniliowym. I tyle. Jest pyszne, ale mozna dodać trochę
      rodzynek i jest jeszcze pyszniejsze :-))
      Smacznego
    • Gość: drozdika IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 16:35
      Najlepsze nadzienie to:twarożek rozdrobniony+kubeczek ubitej na sztywno
      śmietany+rodzynki(mogą być namoczone w jakowymś alkoholu)+zapach waniliowy, no
      i oczywiście tyle cukru ile potrzebujesz, do tego oczywiście cieniutkie ciasto
      naleśnikowe-składamy w kopertę lub rolujemy-pycha. Dla niedbających o linię
      może być jeszcze bita śmietana na wierzchu! Smacznego.D
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.