31.03.06, 16:26
proszę o przepis na paszczet z małą iloscią wątróbki,prawdopodobnie najlepsze
są z róznych mięs,i pieczone w wodzie. gdzie znalesć taki przepis.
Edytor zaawansowany
  • invicta1 31.03.06, 16:27
    :)))
    --
    Ja bardzo przepraszam, ale pańskie podejrzenia są całkowicie bezpodstawne.Ja
    niczym nie handluje ta pani przyszła w tym kożuchu i w nim wychodzi
  • Gość: dowcipniś IP: *.devs.futuro.pl 31.03.06, 16:28
    Paszczet - to pasztet z paszczy ?
  • b_a_l_b_i_n_k_a 31.03.06, 16:32
    Paszczet do paszczy, smaczny i ma mało wątróbki :-))

    Pasztet wyborny
    30 dag schabu karkowego (bez kości)
    30 dag cielęciny (bez kości)
    30 dag wołowiny (bez kości)
    30 dag piersi indyka lub królika
    30 dag wątróbek drobiowych
    50 dag surowego boczku
    4 - 5 suszonychj grzybów
    3 cebule średniej wielkości
    6 jej
    2 listki laurowe
    8 - 10 ziaren ziela angielskiego
    łyżeczka vegety
    łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
    bułka tarta
    tłuszcz do nasmarowania formy
    sól, pieprz

    Mięso opłukać, pokroić na niezbyt duże kawałki.
    Do garnka włożyć boczek, zalać wodą i chwilę gotować na małym ogniu.
    Dodać pozostałe mięso ( z wyjątkiem wątróbek), obraną cebulę, opłukane grzyby,
    vegetę, sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe.
    Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
    Wątróbkę obgotować przez 2 - 3 minuty w osobnym naczyniu.
    Ugotowane składniki osączyć, wystudzić i przekręcić 2 - 3 razy przez maszynkę.
    Dodać jaja, doprawić do samku gałką, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
    Dwie keksówki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i napełnić masą,
    dokładnie ugniatając.
    Piec około godziny w temperaturze 200ºC.



    --
    Jeśli dotyczy Cię problem choroby nowotworowej, zajrzyj do Nas:
    Onkoforum-Damy rade
    Najpiękniejsza Kasia na świecie
  • Gość: chwileczka IP: 205.193.50.* 31.03.06, 17:54
    b_a_l_b_i_n_k_a napisała:

    > Paszczet do paszczy, smaczny i ma mało wątróbki :-))
    >
    > Pasztet wyborny
    > 30 dag schabu karkowego (bez kości)
    > 30 dag cielęciny (bez kości)
    > 30 dag wołowiny (bez kości)
    > 30 dag piersi indyka lub królika
    > 30 dag wątróbek drobiowych
    > 50 dag surowego boczku
    > 4 - 5 suszonychj grzybów
    > 3 cebule średniej wielkości
    > 6 jej

    A te 6 jej to od swietych jejkow pewnie i w sam raz do paszczetu :)))
  • Gość: leda10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:21
  • helena_50 31.03.06, 19:27
    dziękuje B A L B I N I E za przepis

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka