Dodaj do ulubionych

jak złagodzić ostry smak zupy?

IP: *.aster.pl 07.04.06, 15:45
Sypnęłam za dużo cayenne do zupy. Jest pierońsko ostra. Jak uczynić ją zjadliwą? Czym mogę złagodzić jej smak?
Edytor zaawansowany
  • Gość: epjasa IP: *.aster.pl 07.04.06, 15:55
    Dziękuję Wam bardzo. Wprawdzie szukałam na forum przed napisaniem postu, ale nie udało mi się. Jeszcze raz dziękuję. Dolałam wody i trochę śmietany. Ponieważ jest to zupa gulaszowa, to może być trochę ostrzejsza:-)) prawda?
  • 07.04.06, 15:57
    ja tam nawet lubię, kiedy jest ostra :)


    smaczego
  • 07.04.06, 19:39
    moze juz wszystko zjedzone ale przypomnialo mi sie iz przedluzenie nieco procesu
    gotowania, bez przykrycia, zazwyczaj lagodzi smak potrawy

    --
    czasami fajnie pomarudzic ...
  • 10.04.06, 00:56
  • 10.04.06, 00:52
    ja uwielbiam ostra zupe, ale czasami na serio przesadze wiec wtedy:
    dodaje odrobine cukru ok. 1 lyzeczki
    albo dolewam smietany
    albo wody
  • 10.04.06, 15:44
    zamiast śmietany można dodać serek topiony: śmietankowy, pieczarkowy..
    taki w kiełbasce, bo inne słabo się rozpuszczają

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.