Dodaj do ulubionych

Czy mozna zrobic obiad z kielbasek parowkowych ze

IP: *.pools.arcor-ip.net 11.05.06, 08:30
sloika? Mam takowe i nie wiem, co z nimi poczac. Z czym skomponowac.
Pomozecie?
Edytor zaawansowany
  • jacek1f 11.05.06, 08:47
    ziemniaki smazone z nimi, albo gulasz - niby-gulasz z nimi, albo fasolada z
    nimi i pomidorami, albo drobno krojone i do makaronu z sosem pomidorowym, albo
    zapiekanke...

    Wychodzi, ze co chcesz.
  • Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 09:19
    Bardzo dobrze smakują parówki z fasolką szparagową i sosem pomidorowym. Jeśli
    chcesz przepis, prześlę Ci po 16.00. W tej chwili jestem w pracy, nie pamiętam
    proporcji.
  • linn_linn 11.05.06, 10:31
    Z brokulami, z patelni / sos pomidorowy niekonieczny /. Na 1 kg brokulow 200 g
    parowek, 1 lyzka oliwy, 2 zabki czosnku, troche peperocino i sol.pepe

  • linn_linn 11.05.06, 10:32
    Oczywiscie na obiad paroek moze byc wiecej: ja lubie wersje glownie warzywna.
  • em_es 11.05.06, 12:07
    ugotować kilka ziemniaków w łupinach, można dorzucić jedną marchew, obrać,
    pokroić w dużą kostkę
    parówki/kiełbaski parówkowe pokroić, poddusić chwilę z cebulką, można czosnku
    dorzucić ząbek, pomidory - wymieszać z ziemniakami i marchewką, doprawić solą,
    pieprzem, papryką - ja lubię do tego rozmaryn, posypać startym serem, zapiec
    świetne danie na szybko - ziemniaki można ugotować dzień wcześniej, reszta to
    już szybciutko :)
    --
    emes
  • multiaga 11.05.06, 12:29
    Ja z czasów wczesnej młodości ( i kiepskiego zaopatrzenia w sklepach) pamiętam
    gulasz parówkowo-pieczarkowy :))) (jak zwał tak zwał proszę się nie czepiać )

    W rondlu należy zeszklić drobniutko posiekaną dużą cebulę na niewielkiej ilości
    oleju , dodać pieczarki pokrojone w niedużą kostkę lub w półplasterki ,
    poddusić razem , dodać parówki obrane z osłonek i pokrojone w plasterki , zalać
    gorącą wodą i pogotować wszystko razem chwilę z dodatkiem koncentratu
    pomidorowego , papryki słodkiej lub ostrej , pieprzu , soli i ew ulubionych
    ziół, dorzucić groszek z puszki , pogotować jeszcze chwilę i zagęścić lekko
    maką rozmieszana w wodzie .Z gotowej potrawy dobrze jest zebrać tłusczyk z
    wierzchu i wylać.Posypać zielona pietruszką i podawać z bułeczką. Bardzo
    smaczne i niedrogie.
  • Gość: Xena IP: *.access.telenet.be 11.05.06, 13:16
    Obsmazaj je na patelni az sie ladnie przyrumienia , nawet przyczernia
    malo tluszczu na patelnie .
    Najlepsze sa z fasola biala ( z puszki)
    Nalezy obsmazyc cebule , papryke ,
    odlac czesc wody z fasolki i podgrzac . Dorzucic listek laurowy i czosnek
    posypac oregano , tymiankiem , majerankiem nawet pieprzem ziolowym .
    Dorzucic usmazona cebule i odstawic niech sie przegryzie i stezeje
    ale mozesz zaprawic tez odrobina maki cajen do smaku .
    Fasolka powinna byc gesta obok ukladasz usmazone parowki , beda bardzo
    aromatyczne po usmazeniu .
    Osobno kroisz pomidora z cebula , ukladasz na talerzu dodajac kawalek fety ,
    bialego sera lub sera typu cammembert ( plesniowy)
    Bardzo dobre danie .

    Z fasolka szparagowa tez polecam parowki smazyc jw i salatka z pomidora, ser
    jw ale fasolke posypac koperkiem i pokropic maggi .

    Z kartoflami dobre sa parowki w sosie pomiorowym
    i odsmazane kartofle obsypane oregano i koperkiem
    Parowki pokroic na pol wzdluz i obsmazyc
    usmazyc cebule , papryke
    przelozyc do rondelka , dodac pomidory z puszki w plasterkach , czosnek ,
    listek ,koniecznie koperek dodac parowki i zagrzac , podprawic maka aby sos
    byl gesty
    Wkroic oliwki , doprawic do smaku .
    Mozna dodac duszona cukinie i pora .










  • Gość: nadia IP: *.pools.arcor-ip.net 11.05.06, 18:40
    wyorzystalam pomysl Multiagi, bo akurat wszystkie skladniki mialam w domu.
    Zamiast wody dalam paste pomidorowa i wyszlo przepyszne! Dziekuje raz jeszcze.
    Z reszty przepisow rowniez skorzystam :) Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.