Dodaj do ulubionych

Przekrawanie biszkopta

25.05.06, 11:10
Hej. Planuję tort szwarcwaldzki (trzymajcie kciuki!) no i będzie trzeba
przekroić biszkopt na trzy części. Jak dotąd nigdy mi się to równo i ładnie
nie udało. Niestety. Czy macie jakieś tricki, sposobiki, pomyśliki na to,
żeby było popisowo?

--
W kostnicy powiedzieli że jeszcze leżysz w szpitalu
Edytor zaawansowany
  • bagatella 25.05.06, 11:21
    sprobuj nitka, ja tak robie od kiedy podejrzalam pewnego cukiernika jak on
    sprawnie dzielil biszkopta, placki wychodza idealnie rowniotkie, powodzenia
    --
    zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce
  • magdalena2lbn 25.05.06, 11:22
    Musisz upiec odpowiednio wysoki i kroic na drugi dzień.
    Ja robie nozem płytki rowek dookoła placka,wkładam w to mocną nitke i ściągając
    jej konce przecinam biszkopt.
    I tak samo drugi raz.
    --
    .....uderz w nożyce,a stół się odezwie.....
  • aiczka 25.05.06, 16:55
    Jej, mnie to nigdy nie wyszło z biszkoptem. Może był za bardzo świeżoupieczony.
    Ale ja zawsze tort musiałam w ciągu jednego dnia robić.
  • nisar 25.05.06, 11:26
    No to jeszcze jedno: zwykłą nitką, taką bawełnianą? Otoczyć i dydolić czy
    ścisnąć "na skos"?
    Matko, ten tort mnie wpędzi w depresję :D
    Tak bardzo mi zależy żeby się udał...

    --
    W kostnicy powiedzieli że jeszcze leżysz w szpitalu
  • dorota_s1 25.05.06, 12:08
    rozwalić. Odświeżysz go z łatwością przez nasączenie
  • illiterate 25.05.06, 16:15
    Naciac leciutko brzegi i scisnac nitka po nacięciu. Bedzie i rowno (naciecia
    mozesz odmierzyc), i nic sie nie rozwali.
    --
    French Soldier: You don't frighten us, English pig dogs. Go and boil your
    bottoms, you sons of a silly person.
  • Gość: brynia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:23
    Też tak robię, świetny sposób
  • Gość: magdalena2lbn IP: *.n.net.pl 25.05.06, 21:17
    Ja robie to białym kordonkiem.Włożyc nitkę w srodek rowka,skrzyzowac konce i
    zaciskac biszkopt w tym rowku.Nie moze być kluch swiezo upieczony !
    NIE DYDOLIC TYLKO ŚCISKAC SKRZYZOWANA NITKE
  • nimeska 25.05.06, 14:24
    albo upiec kazdy krazek osobno

    --
    Renault Laguna II Privillege 1.9 dCi
  • Gość: a IP: *.koba.pl / *.koba.pl 25.05.06, 16:13
    a czy to ma byc rowne-(co do mm)do patrzenia, czy do jedzenia??
    jak lekki skos ci wyjdzie, to tragedii chyba nie bedzie?
  • illiterate 25.05.06, 21:41
    Pomaga pomaga - nawet pol dnia pomaga: taki biszkopt robi sie plastyczny
    (szczegolnie wazne w przypadku biszkopta na rolade), nie kruszy sie i nie lamie
    ani nic.
    --
    French Soldier: You don't frighten us, English pig dogs. Go and boil your
    bottoms, you sons of a silly person.
  • Gość: het IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:53
  • nisar 25.05.06, 20:01
    trochę mnie ta nić dentystyczna zatkała, ale ufam Wam.
    Dzięki raz jeszcze i trzymajcie za mnie kciuki.


    --
    W kostnicy powiedzieli że jeszcze leżysz w szpitalu
  • Gość: bagatella IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.05.06, 20:03
    a kto mowil o nici dentystycznej? zwykla jak najbardziej, uda ci sie na bank
  • Gość: lu IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 21:00
    Specjalne druty do krojenia biszkoptow z regulowana wysokoscia sa w kazdym
    wiekszym supermarkecie (5 zl).
  • mondika 26.05.06, 10:21
    Mam takowy, polecam
    --
    Monika

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka