IP: *.demon.co.uk 29.05.06, 16:40
mam pytanie,czym mozna polac albo przykryc sernik,poza tradycyjna polewa,zeby
nadac mu ciekawsza nute.cos z kokosem,albo malinami...macie jakis pomysl???
Edytor zaawansowany
  • ba_nita 29.05.06, 16:45


    --
    Nic tak nie zabija w kuchni jak brak wyobraźni.
  • Gość: anna IP: *.demon.co.uk 29.05.06, 17:25
    polewa uniwersalna,ktora mozna wykorzystac do wszystkich ciast, z ciemnej lub
    jasnej czekolady
  • Gość: okejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:49
    ja na wielkanoc robiłam lukier... niestety na oko ;) zasadniczo wzięłam parę
    łyżek cukru pudru, parę kropel esencji cytrynowej i wymieszałam z wodą...
    najpierw niewielka ilość jak za gęste to trzeba dolać troszkę ;) rozsmarować
    pędzelkiem na serniczku i gotowe ;)
  • Gość: nicki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 19:49
    pyszne jest takie połączenie: sernik, warstwa bitej śmietany, polewa
    czekoladowa i/lub prażone orzeszki ziemne w drobinkach

  • ba_nita 29.05.06, 19:53
    Zamrażasz ciasto kruche i przed pieczeniem sernika trzesz na grubych oczkach tarki do jarzyn. Możesz pokusić się na wylanie na wierzch galaretki lub zapiec z wyłożoną ubitą pianą z białek z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i soku z cytryny (wykładasz pod koniec pieczenia)

    --
    Nic tak nie zabija w kuchni jak brak wyobraźni.
  • fridolino 29.05.06, 20:08
    ja uwielbaiam wprost sernik polany musem z malin (zmiksowane maliny z cukrem zredukowane troche zyby byla taka gesta polewa) Polewasz ukrojony plasterek sernika na talerzu, pycha :P

    --
    I'm in shape, round is a shape :D
  • hana_bi 29.05.06, 20:11
    z truskawek tez jest pycha! Można do misowanych truskawek dodać śmietanę kremówkę
  • hana_bi 29.05.06, 20:11
    Podgrzewasz konfiture morelową i ciepłą wykładasz na sernik, na to dajesz
    podprażone na suchej patelni płatki migdałowe. mniam :)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka