IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:16
Proszę o przepis na biszkopt . Jeżeli można to z 4 jaj .Dziękuję .Bardzo
proszę krok po kroku , bo niezbyt umiem piec .
Edytor zaawansowany
  • Gość: ania IP: *.demon.co.uk 03.06.06, 21:39
    nie do konca jest to biszkopt poniewaz jest z proszkiem do pieczenia,ale dla
    mnie jest cudowny,zawsze sie udaje.
    4 jaja
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka maki
    cukier waniliowy
    2 lyzeczki octu
    2 lyzeczki proszku do pieczenia
    do zoltek dodac ocet+proszek,roztrzepac lyzeczka.pozniej ubic bialka,dodawac
    cukier,nastepnie zoltka i make,wymieszac lyzka.

    na pewno Ci wyjdzie,pozdrawiam!
  • Gość: tosia IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 00:06
    Dzięki -piekę rano .
  • Gość: ania IP: *.demon.co.uk 04.06.06, 00:07
    daj znac czy Ci wyszedl,powodzenia!!
  • nimeska 04.06.06, 00:16
    prpoporcje - 1 jajko = 25 gram maki = 30 gram cukru

    wiec- 4 jajka = 100 gram maki = 120 gram cukru

    - zoltka utrzec z cukrem na biala, pulchna mase
    - bialka ubic na szytwna piane
    - do utartych zoltek dodac przesiana make ( jesli za geste zeby polaczyc w
    jednolitwa mase mozesz dodac troszke mleka, ale nie za duzo)

    - na sa koniec, jak masa z jajek, cukru i maki bedzie gladna i pulchna, dodaj
    ubite bialka i delikatnie wymieszaj

    blache do pieczenia wysmaruj tluszczem, posyp maka, wlej ciasto i piecz w temp
    160 -180 ° C na zloty kolor ( ok 20-40 min w zaleznosci od wielkosc i wysokosci
    ciasta)
    po 20 minutach NIE WCZESNIJE sprawdz patyczkiem czy ciasto nie jest wilgotne w
    srodku, jesli tak podpiecz jeszcze 5 min i znow sprawdz.

    po upieczeniu, wylacz piekarnik, uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw biszkopt
    do wystygniecia w blasze w ktorej pieklas


    nigdy w zyciu ten biszkopt nie ani nie opadl ani sie nie nie udal.

    mozesz dodac wanilie w lasce albo aromat, najlepiej do ucieranych zoltek.

    uwaga - biszkopt silnie rosnie ( dwu, trzy krotnie)



    --
    Renault Laguna II Privillege 1.9 dCi
  • Gość: tosia IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:34
    Dzieki za super przepisy . Biszkopt wyszedł i ciasto z niego również . Zaraz
    będzie konsumowane .

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka