Dodaj do ulubionych

Bigos z mlodej kapusty??

09.07.06, 12:00
Mam pytanko czy do takiej kapusty mam dodac jeszcze kiszona czy mloda
wystarczy?a moze znacie jakies inne ciekawe przepisy co z taka kapucha
zrobic?pozdrawiam i na propozycje czekam
Edytor zaawansowany
  • Gość: mkhjkj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:04
    Wogóle tego nie rób.
  • afrodyta190 09.07.06, 12:10
    dlaczego?
  • magdalena2lbn 09.07.06, 12:20
    Kiszona mozesz jesc caly rok,wiec daj jej teraz spokoj i poczuj smak lekkiego w
    smaku bigosu z mlodej kapusty.
    --
    .....uderz w nożyce,a stół się odezwie.....
  • Gość: mkhjkj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:42
    > Kiszona mozesz jesc caly rok,wiec daj jej teraz spokoj i poczuj smak lekkiego
    w
    >
    > smaku bigosu z mlodej kapusty.

    No właśnie, a z kolei bigos bez kiszonej jest niesmaczny i gorszy.
    Z młodej kapusty robi się po prostu inne potrawy.
  • Gość: raakk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:27
    express-bigos pychota. Gotuje gulasz ze swini, koniecznie z wedzonka, z okolo
    1kg miesa taki bigos mozesz miec jako gotowca w zamrazace albo ugotowac
    poprzedniego dnia. 2 kg kapusty , pokroic , posolic i zmeczyc tj pogniesc ,
    pogniesc i odstawic na pol godzinki. Kapuste wrzucic na gotujaca wode, zagotowa
    i odlac. mozesz powtorzyc to jeszcze raz, ale tylko krotko zagotuj. Przygotuj
    tj pokroj troche zielonego z selera i zetrzyj na grubej tarce -oczka, jedna
    marchewke. na patelni zesmarz ze dwie duze cebule. Wszystko wspyp do gara z
    goracym gulaszem , zamieszaj , po 10 min ( nie dluzej bo sie kapusta rozgotuje
    i bedzie breja) ,dodaj garsc kopru, dopraw swiezo mielonym pieprzem i dalej jak
    lubisz. Przed zdjeciem z plyty skroj w kostke 2-3 pomidory , zamieszaj i
    przykryj zeby sobie doszedl.
  • Gość: Krynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 09:29
    Ja uwielbiam młodą kapustkę zrobioną na "słodko-kwaśno".Szatkujesz kapustę
    zalewasz wodą , solisz i gotujesz aż będzie miękka (dość szybko) .Następnie
    odcedzasz nadmiar wody. Doprawia się cukrem i kwaskiem cytrynowym ( lub
    cytryną), dodajesz koperek (pęczek).Zaprawia się zasmażką . Pycha!
  • Gość: Matylda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:30
    Małą kapustę poszatkować, raczej drobno. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i
    zrumienić na patelni. Kapustę i mięso zalać wrzątkiem i dodać przyprawy. Sól,
    sporo pieprzu, sporo siekanego koperku. Pod koniec gotowania można dodać
    pokrojone w kostkę ziemniaki ale nie koniecznie. Pomidora obrać ze skórki,
    pokroić w kostkę i wrzucić do zupu. Dodać jeszcze trochę przecieru pomidorowego
    i podprawić samą śmietaną.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka