Dodaj do ulubionych

big gołąbek?

20.07.06, 14:56
natknęłam się kiedyś na przepis... farsz jak na gołąbki wkładało się między
warstwy liści kapuścianych w blaszce keksowej... Niestety nie wiem czy piec
toto w piekarniku czy podlać wodą??? Sprawa dość pilna bo farsz już mam a
liście są zbyt małe na zabawę w zawijanie tradycyjnych gołąbków:(
--
Mała księżniczka
Edytor zaawansowany
  • turbacz68 20.07.06, 15:13
    Ja robię tradycyjne, zawijane, ale Ty podsunęłaś mi pomysł , by do gara z
    wkładką [gotowanie na parze] wkładac na przemian liście i farsz- powstanie tort
    gołąbkowy. Do wody na dnie zawsze dodaję kostke knorra. Pewnie trzeba taki
    torcik w paru miejscach poprzekluwać
  • Gość: Matylda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:52
    Chyba nie o to. Jej chodzi raczej o taką gołąbkową lazanię gdzie kapusta robi
    za makaron. Twój gołąbek za to robi WRAŻENIE. Gotowałeś to już? Ja spróbuję
    dzgnąć tym w oczy teściową, specjalistkę od gołąbków. Dzięki i pozdrawiam.
  • ba_nita 20.07.06, 18:54
    A tak swoją drogą wczoraj była powtórka tyle, że w mniej niż 4 osoby lepiej do
    tego nie zasiadać.)))
    --
    Już dawno szczegółowo charakteryzował ich poziom inteligencji a raczej jej
    kompletny brak...ale w końcu czemu się dziwić?Przecież to tylko niezrównoważone
    szwabskie gacie...))) (taka jedna sztuka)
  • doris-ek 21.07.06, 03:18

    --
    Don't take life too seriously; No one gets out alive.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka