14.02.03, 14:31
Czy mógłby ktoś służyć mi nieskomplikowanym przepisem na schab pieczony ze
śliwką w środku? Czeka mnie w weekend wydanie prawdopodobnie 2 obiadów, dla 5
osób każdy.

Dziekuję z góry, pozdrawiam
--
One Ring to rule them all, One Ring to find them.
One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
Edytor zaawansowany
  • Gość: hagrid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 15:00
    Mięso nacieram solą ( ewentualnie majerankiem)i odstawiam do lodówki na jakieś
    2 godzinki. (czasami kupiję taką sól zmiękczającą pomieszaną z przyprawami).
    potem robię dzirkę w środku schabu i trzonkiem drewnianej łyżki wciskam śliwki
    suszone. czasami miesko zwijam sznurkiem, aby było bardziej zwarte.
    pieę w foliowym rękawie (do kupienia w marketach) bądź folii aluminiowej.

    możesz też zrobić mrynatę do mięsa: zagotowuję czerwone wino z zielem
    angielskim, ziarnistym pieprzem i lisciem laurowym. zalewam tym mieso o
    odstawiam na jakieś 12 godzin.

    smacznego

  • wjanuszek 14.02.03, 19:40
    Ja do środka wsadzam /właściwie wkręcam/kabanosa lub inna cienką kiełbasę
    podsuszaną.
    Przed pieczeniem wszystko podlewam szklanką dobrego piwa.
    W trakcie jedzenia tez popijam piwko.Mniam !!!
  • soova 14.02.03, 20:35
    Właśnie zalałam go piwem. Ile czasu można go piec w 180 st.?
    --
    One Ring to rule them all, One Ring to find them.
    One Ring to bring them all and in the darkness bind them.
  • Gość: hagrid IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 09:40
    to zależy ile masz tego schabu.ale około 1-1.5 h.
    srednio 1 godzine na 1 kg miesa.
    smacznego

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.