29.08.06, 08:45
Witam,zaczynam nauke pieczenia:-) i chcialam zaczac od najzwyklejszego
biszkopta...bardzo prosze o przepis.
Edytor zaawansowany
  • ba_nita 29.08.06, 08:50
    pyrtek3 napisała:

    > Witam,zaczynam nauke pieczenia:-) i chcialam zaczac od najzwyklejszego
    > biszkopta...bardzo prosze o przepis.

    To wpisz w wyszukiwarkę słowo: biszkopt. Będzie znacznie szybciej.
    --
    Jeśli szukasz przy stole jedzenia i nie możesz go znaleźć to widocznie Ty nim
    jesteś...
  • Gość: wiolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:11
    jedyny,który zawsze mi wychodzi to :6jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, szczypta
    proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, potem
    żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec mąkę i proszek ale już nie ubijać
    tylko delikatnie wymieszać. Do piekarnika na 20min 160stopni.
  • Gość: pyrtek3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:56
    dzieki Wiolu,(nie lubie szukac w wyszukiwarce(slaby mam internet))
  • Gość: beti IP: *.devs.wavenet.pl 29.08.06, 12:50
    ale w termoobiegu te 160 stopni, czy w grzaniu tylko dolnej grzałki?
  • amoniaaa 29.08.06, 16:20
    bez termoobiegu i najlepiej górna i dolna grzałka.
  • betsypetsy 29.08.06, 12:53
    ktory musi sie udać, oczywiście ilość skladników można zmniejszyć, bo z 8 jaj
    wychodzi naprawdę wielki biszkopt. Ja robiłam go dwa dni temu i wyszedl bomba,
    zresztą za każdym razem wychodzi superowy.
    --
    "Po to człowiek odkrył słowo, by przemilczeć to i owo" /S.J.Lec/
  • brynia2 29.08.06, 15:46
    Betsuniu, a gdzie ten przepis?
  • Gość: wiolka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:41
    ja piekę bez termoobiegu i górna i dolna grzałka
  • bartus87 30.08.06, 15:30
    A mój trochę inny.

    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -0,5 szklanki mąki pszennej
    -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1 niepełna łyzeczka proszku do pieczenia
    - odrobina tłuszczu do formy

    WYKONANIE:
    Jajka wybić i oddzielić żółtka od białek, białka włożyć do naczynia a żółtka
    można na miseczkę. Białka ubic na sztywną pianę, dodać cały cukier i nadal
    ubijać aż cukier sie rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku i nadal
    ubijać. Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodac do masy
    jajecznej. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem,
    delikatnie wygładzić. Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 170-180
    stopni C. Nie otwierac piekarnika podczas pieczenia. Ja zawsze wyjmuje gdy
    ciasto odstaje od brzegów wtedy jest dobre- mi zawsze wychodzi.

    Polecam i życzę udanych wypieków.

    NAPISZ JAK WYSZŁO


    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42452

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka