Dodaj do ulubionych

Kto zna przepis na placki ziemniaczane ale......

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:54
z ugotowanych ziemniaków tartych na tarce o grubych oczkach, z góry
dziękuję....
Edytor zaawansowany
  • yavorius 04.10.06, 10:57
    Gógle zna:
    pl.wikipedia.org/wiki/Kotlety_ziemniaczane
    O to chodzi?
    --
    I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us are...
    very hard to explain why you're mad, even if you're not mad...
  • Gość: Sofi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:04
    no właśnie nie o takie chodzi,
    te o których myślę nie są z gniecionych ziemniaków i nie obtacza się w bułce
    tylko jako lużne ciasto kładzie od razu na patelnię z tłuszczem.....poza tym
    można do tego ciasta dodawać różne dodatki np. kukurydzę itd....taki jakby
    placek węgierski ale z ugotowanych,
  • Gość: 12.12m1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:20
    nie wiem czy o to chodzi ale napisze tak jak ja robie.surowe ziemniaki scieram
    na tartce o grubych oczkach,scieram na grubych oczkach rowniez cebule i
    kiełbase,(zreszta mozna dodac co sie chce np pieczarki)do tych startych
    składnikow dodaje jajko i make i sól ,pieprz.wymieszac i smazyc na oleju tak
    jak tradycyjne placki.przez to ze sa starte na grubych oczkach sa super
    chrupiace.smacznego.
  • Gość: 12.12m1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:27
    aaaaaaaaa,ty napisałas z ugotowanych...to sie pomyliłam.
  • fettinia 18.10.06, 18:37
    moze o takie ci chodzi-ziemniaki ugotowane,pogniecione i dodana maka jak na
    slaskie biale kluski-czyli 1/4 maki ziemniaczanej.Z masy formuje sie placuszki i
    piecze na patelni na oleju na "zloto".Co jeszcze dodasz to juz twoja
    sprawa:)Moje dzieci uwielbiaja te placuszki z keczupem:)
    --
    la donna e mobile :)
    Pomóżmy Małgosi
    no i jeszcze Pinezka
  • Gość: emka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:32
    oj, takie z gotowanych z dodatkiem niewielkiej ilości mąki pszennej ,vegety ,
    odrobiny soli,pieprzu i jajeczka są najpyszniejsze z sosem z suszonych grzybków
  • Gość: alusmi IP: *.chello.pl 18.10.06, 18:27
    a moze chodzi Ci o rosti?
  • purple_haze 19.10.06, 03:29
    ja robię tak, jak z surowych
    dobre są też z miesznki surowych i gotowanych

    --
    mój blogasek ;)
    moje bohomazy
    moje pichcenie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.