Dodaj do ulubionych

Problem z beza

07.10.06, 11:12
probowalam pare razy, zawsze beza miast chrupiacej wychodzi mi kleista i za
slodka, nawet jak na beze. Co robie nie tak? jakie powinny byc proporcje,
jaka temperatura?
Edytor zaawansowany
  • Gość: Galadriela IP: 83.238.148.* 07.10.06, 18:03
    Mi też tak wychodzi ( kleista, ale jednak nie za słodka) i doszłam niedawno do
    wniosku - jeszcze nie wypróbowanego prawdę mówiąc - że takie normalne bezy robi
    sie z białek i góóóry cukru pudru - nie ileś tam skromne deka, ale całe mnóstwo.
    dlatego te bezy ze sklepu są też potwornie słodkie i chrupiące. Nie wiem, czy Ci
    ten pomysł w czymś pomoże, bo raz że nie wypróbowany, a dwa, że Twoje już teraz
    są za słodkie, ale spróbuj może i daj znać na forum??
  • michunia 07.10.06, 19:34
    no ta pavlova beza to siedzi w piecu 1,5 godziny, czyli dluzej niz moje, ale na
    zdjeciu jest brazowa, a mi chodzi o beze biala i chrupka..
  • michunia 07.10.06, 19:39
    ach teraz dopiero zauwazylam, ze nizej jest dyskusja o chruposci bezy, dzieki
    wielkie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.