IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:42
mam ochotę na pierogi, ale nie ruskie, z mięsem ani kapustą. Może znacie
jakiś przepis na dobry, oryginalny farsz. W lodówce leży cała pierś z
kurczaka, wędzona. Więc pomyślałam o niej. Tylko co można byłoby doadać i jak
doprawić, aby było smaczne?
Edytor zaawansowany
  • ba_nita 09.11.06, 11:00
    Tyle samo wagowo dyni ugotowanej na parze co kurczaka, cebula podsmażona z
    posiekanymi, wymoczonymi grzybami (mogą być pieczarki). Sól, pieprz, majeranek,
    łyżeczka kurkumy. To wszystko mocno posiekać i farsz gotowy.Jesli jest zbyt
    "luźny" dodajesz bułkę tartą lub kaszę mannę. MOżna do farszu dodać jajko.
    --
    Jeśli szukasz przy stole jedzenia i nie możesz go znaleźć to widocznie Ty nim
    jesteś...
  • Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:44
    ha, tylko dyni nie mam, a szczerze mówiąc to i nie przepadam :) ale dziękuję za
    przepis i obronę przed wilkiem:)
    Po co istnieje forum jak wynaleziono wyszukiwarkę:)taką pełną wiedzy... tylko
    tam nie ma tego czego szukam :)
  • fettinia 09.11.06, 11:48
    jak nie lubisz dyni to moze odrobine kaszy gryczanej?Robilam kiedys i byly
    calkiem calkiem:)
    --
    la donna e mobile :)
    Pomóżmy Małgosi
    no i jeszcze Pinezka
  • ba_nita 09.11.06, 11:53
    Nowy post (a niekiedy odpowiedź na pytanie wisi sobie na pierwszej stronie)
    powoduje archiwizację być może czegoś ważniejszego a to już utrudnienie.
    --
    Jeśli szukasz przy stole jedzenia i nie możesz go znaleźć to widocznie Ty nim
    jesteś...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka