Dodaj do ulubionych

Jaki sos do kotletów ziemniaczanych?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:03
Poza pomidorowym? Może być jakiś "odważny" :-) Ale taki niewymagający dużej
pracy i wyszukanych produktów. No i przepis jak go zrobić.
Edytor zaawansowany
  • roseanne 10.11.06, 20:07
    pasowal by mi jogurtowo czosnkowy, tak jak do falafel(a)
    albo pieczarkowy
    --
    Inny Swiat - Zespół Aspergera
  • Gość: Zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:21
    A jakby ugotować trochę warzyw różnych (marchew, brokuł, fasola, ziemniak,
    cukinia, może kukurydza) - zmiksować je i połączyć ze śmietaną jogurtową?
    Wyjdzie coś z tego?
  • ba_nita 10.11.06, 21:39

    --
    Jeśli szukasz przy stole jedzenia i nie możesz go znaleźć to widocznie Ty nim
    jesteś...
  • Gość: Zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:12
    To śmietana 9% z Mleczarni Krasnystaw, na której jest napisane "Śmietana Jogurtowa"
  • ba_nita 10.11.06, 22:21

    --
    Jeśli szukasz przy stole jedzenia i nie możesz go znaleźć to widocznie Ty nim
    jesteś...
  • taptap 10.11.06, 22:39
    ba_nita napisał:

    > masło maślane ostatnio wszystkie wypowiedzi cie draznią, kiedys bardzo
    lubilam czytać twoje przepisy teraz robie to coraz rzadziej .Pozdrawiam i zycze
    poprawy humoru
  • roseanne 10.11.06, 22:52
    smietana jest z tluszczu mlecznego
    jogurt z mleka poddanego dzialaniom specjalych bakterii, wiec pewnie jakas
    mieszanka
    --
    Inny Swiat - Zespół Aspergera
  • kosheen4 11.11.06, 12:03
    zamiast śmietany jogurtowej dodałabym jogurtu bałkańskiego firmy maluta, o
    którym tutaj zresztą się dowiedziałam i oszalałam na jego punkcie :)
    na koniec dorzuciłabym też posiekanej drobno cebuli, żeby fajnie chrupała na
    tych kotletach no i duużo czosnku - no ale to kto co lubi.


    --
    szczytem obciachu było dla mniewożenie panny młodej w taczce po sali a na niej leżał pan młody i podskakiwał...
    (z forum slub i wesele)
  • Gość: Pawciatek IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.06, 06:49
    Grzybki suszone namoczw małej ilości wody,wodę od namaczania przecedź,grzybki
    pokrój na paski,gotuj w tej wodzie .Posol,dodaj śmietany i gotowe.Ja uważam,że
    to najlepszy sosik do kotletów ziemniaczanych.
  • ampolion 11.11.06, 14:21
    Jest to klasyczny dodatek do takich kotletów.
    --
    "Mądrej głowie dość dwie słowie".
    Przepisy kulinarne są dłuższe.
  • aniutek 11.11.06, 15:44
    tez jestem za grzybowym :)
    --
    Change one person's mind.
    Change the world.
    najnowsza Zazula
  • mamakajtka 11.11.06, 16:23
    My placki ziemniaczane podajemy zazwyczaj z gulaszem albo sosem czosnkowym. AZ
    mi ślinka leci. Oj tak, jutro zrobimy placki ziemniaczane...;)
  • Gość: Zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:20
    Nie placki, tylko kotlety. Placki robi się z surowych ziemniaków, a kotlety z
    ugotowanych.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka