• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

piersi z kurczaka - cos fajnego... Dodaj do ulubionych

  • 14.11.06, 22:20
    mam na obiad piersi z kurczaka, ale co z nich zrobic takiego innego fajnego?
    mam juz dosc kotletow w panierce lub a la uncle ben's czy chniszczyzny!
    doradzciev prosze co tu dobrego (i latwego) zrobic!
    dziekuje z gory za pomysly!
    Zaawansowany formularz
    • 14.11.06, 22:34
      • 14.11.06, 22:35
        byo tego tyle...


        Możesz im nadać każdy smak jaki chcesz i wyobrazisz sobie,
        możesz piec w calości,
        mozesz rolować,
        możesz nadziewać,
        mozesz kotletowac w smakach 100...
        ... poczytaj.
    • 14.11.06, 22:56
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,44177664,44177664.html?f=777&w=44177664&a=44177664
      Pierwszy raz wklejam link mam nadzieję, że mi się udało.
      To danie na stałe zagościło w mojej kuchni. Gorąco polecam.
    • 14.11.06, 23:03
      tinyurl.com/y5kdfz
      --
      Literówki to moja specjalność :)
    • 15.11.06, 02:03
      szybko i super prosto

      naczynie do zapiekania posmarowac olejem
      na to wylozyc umyte , osuszone piersi z kurczaka, obok siebie, moge sie stykac,
      ale nie zachodzic na siebie
      posypac sola, slodka papryka, ziolem ( daje zamiennie tymianek, oregano lub
      majeranek), posypac calosc bulka tarta
      do tego powrzucac pokrojone w cwiartki pieczarki - 4-5 sztuk
      podlasz pol szklanki wody, piec okolo 30-40 minut w srednio nagrzanym piekarniku

      bulka z przyprawami zapobiega wysychaniu, ale jak ktos lubi to mozna podlwea
      tworzacym sie sosem

      pasuje do ziemniakow, ryzu, salaty( jak ktos na diecie) itd

      jak zostanie z obiadu i wystygnie to mozna i na kanapke pokroic - moja corka lubi
      --
      Inny Swiat - Zespół Aspergera
    • Gość: kabushka IP: *.proxy.aol.com 15.11.06, 06:56
      A ja wlasnie pieke piers nadziewana mieszanka fety, wloskich orzechow,
      suszonych sliwek i odrobiny smietany. Wiem, godzina makabryczna na
      przygotowywanie obiadu (u mnie 5.55), ale mam dzisiaj kilka spraw do
      zalatwienia po pracy, wiec... :-)
      • 15.11.06, 14:58
        brzmi super
        --
        byłu dużo ludzi,więc ruszałem się jak mucha w smole... yy to znaczy w rosole,
        chciałem powiedzieć
    • 15.11.06, 08:03
      a ja robię tak: kroję piersi w małą kostkę, podsmażam z cebulką w kostkę,
      zalewam bulionem, ciut podduszam, wrzucam serek z niebieską pleśnią ( np:lazur)
      potem zalewam śmietaną, czekam aż zgęstnieje, doprawiam wegetą i pieprzem i to
      wszystko wylewam na makaron szpinakowy i jest naprawdę palce lizać.Szybko,łatwo
      i przyjemnie.
    • 15.11.06, 11:09
      mozna dokupiac skrzydelka, szyjke, kuper itp. i zlozyc calego kurczaka, niczym
      model samolotu:)) - proba zartu, prosze wybaczyc, juz wchodze w powazniejszy ton.

      kilka sezonow temu byl przepis na tym forum, ktory bardzo mi sie podobal. piersi
      byly ukladane w rondlu, oblozone polowa bodaj masla i sliwkami suszonymi. o, juz
      znalazlam stosowny link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9548639&a=9551708
      smakowalo to doskonale, zwlaszcza z ryzem. sos maslano-sliwkowy byl boski!
      przepraszam za te szumne epitety, ale nie moge sie powstrzymac naprawde.

      pozdrowienia,
      z.
      • Gość: bogna71 IP: *.iitd.pan.wroc.pl 15.11.06, 11:18
        A ja tu już kiedyś pisałam o kurzych biustach w zupie cebulowej Knorr
        (proszkowej).
        Potrzebne są 4 filety kurze, 0,5 l śmietanki kremówki i dwie torebki owej zupy.
        Zupę bełtamy z ok. 100 ml wody, dodajemy śmietankę.
        Mięso tłuczemy jak na kotlety, każdy kotlet tniemy na pół.Układamy surowe w
        naczyniu żaroodpornym.
        Zalewamy wyprodukowanym sosikiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika(180oC) i
        pieczemy ok. godzinki.
        Naprawdę polecam - z ryżem, kuskus czy ziemniakami, do tego surówka i obiadek
        gotowy.
    • 15.11.06, 14:23
      Polecam to danie
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51187998.html
      Robiłam, i bardzo smakowało zarówno mnie, jak i mojej rodzinie
      • 15.11.06, 14:30
        chyba z forum ale głowy nie dam, w każdym bądź razie pyszne:
        filety z kurczaka nasmarowac pesto,
        włozyc do naczynia żaroodpornego uprzednio nasmarowanego oliwą,
        na to polozyc pomidory pokrojone w plastry (obrane ze skory)
        mozna posypać suszona bazylią,
        piec w piekarniku ok pół godziny
        następnie dodac plastry żółtego sera
        podpiec jeszcze ok 10 min. i gotowe
        smacznego
        --
        ...
    • 15.11.06, 21:23
      rozbijasz piersi, podpiekasz w piekarniku,
      posypujesz przyprawami, na wierzch dajesz usmażone
      pieczarki na cebulce, podpiekasz, na koniec dajesz
      na wierzch starty ser żółty, zapiekasz i polewasz śmietaną;)
      --
      WŁOSY,MAKIJAŻ,STYLIZACJA
      ☺ MÓJ ☻ BLOG ☺
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.