Dodaj do ulubionych

Schab ze śliwką - roladki - jakieś wskazówki?

28.11.06, 12:20
Zamierzam zrobić roladki ze schabu ze śliwkami w środku. Mam taki plan żeby
rozklepać ten schab jak na kotlety, przyprawić solą i pieprzem, włożyć w
środek śliwki i po kawałeczku cebuli, zwinąć, spiąć wykałaczkami, obsmażyć,
podlać wodą i dusić. Do sosu który wytworzy się z mięsa chcę wrzucić kilka
śliwek i cebulkę, przyprawić kilkoma goździkami. Podam to z kaszą i surówką z
czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką.
Jakieś cenne uwagi? Coś trzeba robić/ nie robić? To mój pierwszy raz.
--
Forum Avon

Dzieciom Neostrady mówimy NIE
Edytor zaawansowany
  • ticoqp 28.11.06, 12:23
    śliwki wydryluj:)
    --
    o takiej lasce marzę, co ma na lędźwiach tatuaże:)
  • jacek1f 28.11.06, 12:31
    roladki zwijaj tak, zeby ich konce do srodka zlozyc (zamknąc jak krokiecik)
    - beda mniej suche, czy tez beda bardziej wilgotne w srodku.
    No i oczywiscie powtórze milionowy raz - jak możesz nie podlewaj wodą brrr :-)
    ale winem, lub piwem lub bulionem lub ostatecznie juz plynem z namaczania
    sliwek:-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.