Dodaj do ulubionych

co z dyni?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:08
Teściowa przywiozła ze wsi dorodną dynię. Nie wiem jednak co mogę z niej
zrobic. Szkoda żeby się zmarnowała bo wychodowana w rarunkach naturals. Mam 6-
miesięcznego synka-moze coś dla niego można by zrobic? Wiem że dynię mogę mu
dodawac do zupki, no ale co z resztą? Czy można coś do słoiczka zrobic co
potem bedę mogła wykorzystac?
Pozdrawiam.
Edytor zaawansowany
  • corrina_f1 07.12.06, 13:20
    Aniu, błagam, użyj wyszukiwarki.

    Tam o dyni znajdziesz dziesiątki postów, w przeciągu ostatnich kilku tygodni
    było już naprawdę WSZYSTKO...

    --
    Egipt 2004
    Zdjęcia
    Cairo Story
  • b.mamma 07.12.06, 13:27
    mój malec wcinał przecier z dyni
    --
    marzena
  • Gość: muminek28 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:15
    zupa mleczna z dynia i z zacierkami...wspanialy smak moja mama robi ta zupe
    wspaniala, nalezy rozgotowac pokrojona w kawalki dynie do miekosci zmiksowac
    dodac do gotujacego sie mleka, zasypac zacierkami (najlepsze sa recznie robione
    ale to pochlania troche czasu) pogotowac pare minut poslodzic leciutko i
    zjesc....bajka;) polecam
  • jo.hanna 07.12.06, 22:53
    byl chleb z dynia (Cipcipkurka dawala przepis)
    byly zupy z dynii (wszelakiej masci)
    byla zupa serowa w dyni (wspaniala z reszta. Przepis podawala Kikkera)
    byl doskonaly dzem/konfitura z dyni
    wszystko bylo w galerii potraw.
  • Gość: oipi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 22:12
    Ja lubię z dyni (ale to dla dorosłych) coś a'la bigos z dyni:
    gotuję na parze z odrobiną oliwy (ewentualnie oleju nadającego się do
    gotowania) paprykę świeżą (kolorem pasuje zielona, zeby się odróżniała),
    do tego przyrumieniona na masełku cebulka,
    do tego trochę kiełbaski , do tego pomidory (w lato świeże, obrane ze skórki
    przy pomocy wrządku), teraz może być kocentrat- wtedy dajesz go na końcu) i na
    końcu dynię, bo się szybko gotuje.
    Przyprawiam do smaku ( ale w zasadzie zamiast przypraw jest ta kiełbaska),
    można też na końcu dodać gęsto posiekany czosnek.
    Dobre jest na drugi dzień , jak się smaki zmieszają i rozejdą.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka