wszechobecne utwardzone tłuszcze roślinne Dodaj do ulubionych


Nie macie wrażenia, że z tymi tłuszczami to już jakaś przesada? Udowodniono
wszem i wobec, że b.niezdrowe, a pchane są do wszystkiego. Z ostatnich
nabytków: kawa cappucino, dieteteyczne (!) bread rollsy, coś w
rodzaju "fixów" Kamisa do egzotycznych potraw, barszcz czerwony winiary,
krówki, kilka gatunków czekolad, wafelki Jutrzenki, lody... Mogłabym
wymieniać w nieskończoność.
Ku mojemu zdziwieniu jedna z niewielu firm, która nie dodaje żadnych
paskudztw do swoich gotowców jest Uncle Bens.
Bardzo proszę, darujcie sobie komentarze w stylu: ja nawet wędliny robię w
domu.
Ja też bym chętnie robiła, peikła chleb i codziennie gotowała
pełnowartościowy obiad bez żadnych półproduktów, gdybym tylko miała czas.
Piekłabym ciasta, gotowała przetwory, aaacch, rozmarzyłam się. Niestety na
życie trzeba zarobic, a potem trochę odpocząć i nie na wszystko starcza czasu.
A może macie jakieś swoje "hity" - półprodukty, w których nie ma chemii,
utwardzonych tłuszczy, polepszaczy. Ja jestem załamana - staram się jeść
zdrowo, ale chemia czyha wszędzie.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.