Dodaj do ulubionych

Czy cukier brązowy to to samo co trzcinowy?

14.12.06, 20:11
Mam w przepisie cukier brązowy (chodzi o brownies) i nie mogę dostać.
Widziałam za to cukier trzcinowy. Czy to to samo? A jeśli nie, czy można
używać trzcinowego jako zamiennika brązowego?

pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
--
"Gdzie możliwości moich kres, tam Jego początek" (TGD)
Wychowanie w wierze
Edytor zaawansowany
  • bagatella 14.12.06, 20:20
    niekoniecznie to to samo, ale osobiscie wole prawdziwy trzcinowy, wiec chyba
    swiat sie nie zawali jak uzyjesz prawdziwego cukru
    --
    Marian, ten pan jest jakby bez spodni :):):)
    baj Kogiel Mogiel
  • Gość: osmanthus IP: *.dyn.iinet.net.au 15.12.06, 09:35
    Prawdziwy brazowy cukier to nieoczyszczony cukier trzcinowy o bardzo charakterystycznym smaku i
    zapachu.
    Czasami brazowy cukier produkuje sie przez dodanie melasy trzcinowej do rafinowanego cukru
    (buraczanego lub trzcinowego) ; efekt wizualny jest ponoc podobny (choc krysztaly zazwyczaj nieco
    wieksze) ale dodana melase mozna latwo splukac woda.
    Mysle, ze w przepisie na brownies chodzi o oryginalny brazowy cukier.
    Bialy cukier, nawet jesli jest on z trzciny, nie bedzie mial tego charakterystycznego smaku.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka