IP: *.toya.net.pl 21.12.06, 15:30
Poratujcie Kochani nieuka kulinarnego.Potrzebuje przepis na biszkopt.Chce
zrobic takie ciacho krysztalek (przlozone kremowka z galretkami), ale..
Chce go zrobic na blaszce 25x36 cm , bedzie przekrojony tylko na pol, z ilu
jaj ten biszkopt powinnam zrobic. Bo np z tego przepisu (jak wyliczylam),
wychodzi ,ze z 15!!!
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=718&w=27072547&v=2&s=0
Edytor zaawansowany
  • Gość: g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 22:18
    NIe rób doświadczeń na święta,
    ja dziś robiłam doświadczenia i mi nie wyszedł.
    połowę już zjadłam, druga połowa wyszła ok. :)
  • linn_linn 22.12.06, 08:08
    Sluszna uwaga: dania swiateczne / szczegolnie wypieki / dobrze jest
    przetestowac wczesniej. czasem wymagaja niewielkich zmian, a czasem po prostu
    na stol swiateczny sie nie nadaja. Niekoniecznie z naszej winy. Szkoda czasu i
    nerwow. Takie "niespodzianki" potrafia zepsuc swiateczny nastroj.
  • bona486 21.12.06, 22:51
    składniki; 4 jajka 1 szklanka cukru może być pudru 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki
    ziemniaczanej, cukier waniliowy.2 łyżeczki proszku do pieeczenia, 1 łyżka octu
    Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.W osobnej misce ubić żółtka z proszkiem do
    pieczenia i octem. Nastepnie obie piany połączyć i dodać mąkę wymieszać
    delikatnie ręką. Zawsze się udaje jest pięknie wyrośnięty i pulchniutki życzę
    powodzenia

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka