Dodaj do ulubionych

pytanie o rybę po grecku..

22.12.06, 09:58
wiem że pytanie jest debilne i bluźniercze ale jestem w tym roku nieco zabiegana:(

czy możnaby rybę po grecku zrobić z warzywkami z mrożonki? jest taka jakaś
włoszczyzna na zupę już potarkowana. czy ktoś kiedyś próbował coś takiego
robić? a może jest do kupienia jakiś gotowy zestaw startych warzyw do ryby po
grecku? proszę o pomoc..

robot mi się zepsuł niedawno, trzeć ręcznie na piętnaście osób to sobie nie
wyobrażam a zrobić potrawę muszę..

abstrahuję już od faktu, że mąż pracuje nawet w niedzielę a dziecko zbyt wiele
czasu posiedzieć w kuchni mi nie da. nocą natomiast poza gotowaniem muszę
jeszcze popakować prezenty i wyspać się nieco mając nadzieję że jakimś cudem
do niedzieli minie mi mega katar:(


--
jutro może nigdy nie nadejść ale za takie dzisiaj jestem głęboko wdzięczna
Edytor zaawansowany
  • nimeska 22.12.06, 10:09
    mozna, ja mam taka :)
    juz od 3 dni sie "gryzie" w lodowce :)

    --
    miej serce i patrzaj w serce
  • krystyna007 23.12.06, 08:58
    piecidniowa rybka na wigilie ??????????? to mi pachnie salmonella , albo innym
    chorobskiem
  • Gość: ryba IP: *.chello.pl 22.12.06, 10:11
    Może byc wloszczyzna mrozona, krojona w paski.
    Dodaj tylko selera-polepsza smak warzyw
    Powodzenia i najlepszego!
  • malgosia.w 22.12.06, 10:11
    Zawsze robię z mrożoną, ręcznie tylko cebulę kroję. Kuopuję taką włoszczyznę
    pokrojoną w słupki.
  • Gość: Inka IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.06, 10:11
    W niektórych (ale niektórych tylko) sklepach są starte warzywa na tackach.
    Marchew, por, seler - akurat to co jest potrzebne. Mrożone zaś są warzywa
    krojone w paski. Ale to już by chyba nie było to...
  • Gość: ala IP: *.pr.radom.net 22.12.06, 15:55
    .
  • Gość: aluc IP: *.aster.pl 22.12.06, 10:52
    a dlaczego bluźniercze?
    ja tam nawet wolę takie paskowate
  • Gość: Inka IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.06, 14:52
    Ależ nie bluźniercze. Subiektywna ocena, zwyczajnie lubię takie starte na
    grubej tarce, lekko twardawe.
    Ale dla 15tu osób chyba bym się jednak skusiła na mrożone w słupkach, skoro
    tyle głosów za. :)
  • Gość: vectra IP: *.acn.waw.pl 22.12.06, 10:56
    Kup mrożoną włoszczyznę krojoną, jest w każdej sklepowej zamrażarce i się nie
    przejmuj - ja tak robie od lat i nawet mi bardziej smakuje, kawałki warzyw są
    tylko trochę większe niz ścerane na tarce. Tylko cebulę musisz dodać pokrojona
    ręcznie;) Smacznego i mniej stresu przed Świętami:)
  • apteros 22.12.06, 14:22
    dzięki dzięki:)

    ja zresztą do tej pory jak robiłam to wrzucałam do robota na taką najgrubszą
    tarkę, bo lubię takie bardziej konkretne te warzywa w rybie - stąd właśnie mi
    przyszło, żeby te mrożonki wykorzystać, że są podobne:) i nawet myślałam żeby
    selera tylko dorzucić bo powinno być go trochę czuć, a w mrożonce pewnie go nie
    wiele.

    no wielki mi ciężar z głowy zdjęliście:) dziękuję pięknie jeszcze raz:)
    --
    jutro może nigdy nie nadejść ale za takie dzisiaj jestem głęboko wdzięczna
  • ereshkigal 23.12.06, 22:26
    hmm, jak jeszcze bardziej chcesz sobie zycie ulatwic i nie biegac za dobrymi
    filetami, to proponuje paluszki rybe.nie czuc roznicy a wychodzi szybciej i nie
    mniej smacznie :)
    --
    ..iżeby nie przechwalali się swoimi jajami:)..
  • mariusz_d1 24.12.06, 14:02
    > czy możnaby rybę po grecku zrobić z warzywkami z mrożonki? jest taka jakaś
    > włoszczyzna na zupę już potarkowana. czy ktoś kiedyś próbował coś takiego
    > robić? a może jest do kupienia jakiś gotowy zestaw startych warzyw do ryby po
    > grecku? proszę o pomoc..
    >
    NAwet się nie zastanawiaj tylko rób z mrożonki. Od kilku już lat kupuję mrożone
    awrzywa w paski - w zalezności od sklepu nazywa sie "Jarzynka", "Warzywa w
    paski" czy jeszcze inaczej. Najlepiej poczytaj skład na opakowaniu i wybierz to
    co Ci najbardziej odpowiada.
    Ryba po grecku z warzywami z morożonki wychodzi boska.

    --
    Lepiej grzeszyć i żałować za grzechy,
    niż później żałować, że się nie grzeszyło.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka