• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

menu na imprezę dla 12-latków Dodaj do ulubionych

  • 04.01.07, 20:47
    w najbliższą sobotę mój syn urządza z okazji urodzin zabawę dla swoich
    kolegów. Co można podać do zjedzenia 12-latkom oprócz pizzy, zapiekanek i
    tony chipsów?
    --
    Jesteśmy Dedalami, często niedoszłymi,
    ale marzymy o Ikarach
    Zaawansowany formularz
    • 04.01.07, 20:54
      Tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34408109&v=2&s=0
      --
      oprócz codziennego brudu jest jeszcze prawdziwa czystość
    • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 05.01.07, 09:23
      Ja odkryłam przypadkiem metodę na podanie owoców. Całe mandarynki szły średnio,
      ale obrane w cząstkach znikają jak kamfora.
      Jabłka całe też są bez wzięcia, ale w ćwiartkach idą jak woda. Gruszki
      analogicznie. Np. jabłko myję, rozcinam na pół. Łyżeczką do robienia kulek z
      melona wycinam gniazdo nasienne i dalej rozcinam jabłko na ćwiartki. Niby jest
      odrobina roboty, ale nie ma problemu z ogryzkiem. Lepiej brać jabłka mniejsze,
      a nie takie co rozmiarem zbliżają się do melona:)

      Tym "marketingowym" chwytem sprzedaję zdrowe owoce niesamowicie skutecznie.

      Mam na pokładzie 14-latka, więc nie teoretyzuję.
      • 05.01.07, 12:45
        • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 05.01.07, 13:27
          Gdzieś tu widziałam na zdjęciu parówki zawinięte w trójkąty ciasta (gotowiec)
          francuskiego tak, żeby koniuszki kiełbaski wystawały. Ale jak dzieci zobaczą
          coś nowego, to nie wiadomo czy to może chwycić. Wiele dzieciaków to
          zatwardziali konserwatyści:)
          Bezpieczniej krążyć wokół znanych rozwiązań.
          • 05.01.07, 15:01
            jesteście kochani. Z pewnością skorzystam z podesłanych przez Was linków i
            podpowiedzi (ten z owocami jest Świetny)
            Pozwolę sobie też opisać na tym forum co podałam i co cieszyło się wzięciem.
            Może ktoś inny skorzysta :-)))))
            --
            Jesteśmy Dedalami, często niedoszłymi,
            ale marzymy o Ikarach
    • 05.01.07, 15:18
      Parowki zawiniete w francuskie ciasto to hit moich dzieci:)Nie moze sie zadna
      impreza obejsc bez nich:)
      --
      la donna e mobile :)

      no i jeszcze Pinezka
      • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 08.01.07, 09:58
        Widziałam ten pomysł tylko na obrazku. Nawet sobie wydrukwałam - ku pamięci.
        Ale skoro piszesz, że 'to' tak dobrze działa muszę zrobić dla syna, któremu
        muszę czasem robić w domu niby-hotdoga, czyli paróweczka w rozciętej bułce
        zagrzana w mikrofali. On to bardzo lubi nie wiadomo czemu. To francuskie ciasto
        wygląda jakoś szlachetniej:)))
        • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 09.01.07, 09:27
          Wczoraj zrobiłam na próbę. Ciasto - mrożony gotowiec.
          Chyba za mały był ten mój trójkąt do zawijania. W przepisie jest mowa o
          trójkącie równoramiennym wydłużonym, żeby ten długi koniec (na podstawie leży
          parówka) trójkąta dał się parę razy ozdobnie zawinąć. Ale i tak wyszło nieźle.
          Trzeba było chyba dłużej piec, żeby ciasto przy parówce nie było mokre, bo
          jakoś tak mi wyszło. Parówki w wysokiej temperaturze zaczęły mi rosnąć w oczach
          i przestraszyłam się, że dojdzie do rozerwania parówki razem z ciastem jeszcze
          przed konsumpcją. Dziecko popatrzyło na talerz z zainteresowaniem i zjadło bez
          oporu.
          • 09.01.07, 09:32
            No widzisz-zjadliwe jest:)Ja kupuje w rulonie-tez gotowiec,ale nie mrozony.Wtedy
            latwiej parowke owinac i nie peknie:)
            --
            la donna e mobile :)

            no i jeszcze Pinezka
            • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 09.01.07, 09:41
              Owijasz w trójkąt ciasta czy w kwadrat?
              • 09.01.07, 09:45
                Raczej w prostokat:)Zalezy od wielkosci parowki.I owijam cala tak aby nic nie
                wystawalo:)Na gorze lekko nacinam nozem ciasto.
                --
                la donna e mobile :)

                no i jeszcze Pinezka
                • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 09.01.07, 10:02
                  Fetti, owijasz w kilka warstw, czy tylko raz?
                  Zapomniałam, że można ciasto naciąć i nie groziłoby eksplozją:)
                  • 09.01.07, 10:20
                    Owijam raz i dokladnie zalepiam brzegi:)
                    --
                    la donna e mobile :)

                    no i jeszcze Pinezka
                    • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 09.01.07, 10:24
                      Dzięki za wyjaśnienia:)
                      A tak wyglada "oryginał" i moje natchnienie:
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,53904654,53904654,0,2.html?v=2
                      Tu parówki są na końcach obwiędnięte, a moje były jak spuchnięte.
                      • 09.01.07, 10:34
                        a pamietam:)Wiesz duzo zalezy od parowek.Niektore maja tak delikatna skorke,ze
                        nawet w trakcie gotowania pecznieja i pekaja:)
                        --
                        la donna e mobile :)

                        no i jeszcze Pinezka
                        • Gość: zadumana IP: 83.238.166.* 09.01.07, 10:44
                          Moje były w plastikowej 'skórce', więc zapiekały się gołe:))) Ale wiem, że po
                          przesadzeniu z czasem grzania - pękają.
                          No to chyba temat gruntownie przerobiony i jednak warty polecenia:)
                          • 09.01.07, 10:53
                            :)))i tym razem obylo sie bez "wiorow"hehe:)
                            --
                            la donna e mobile :)

                            no i jeszcze Pinezka
    • Gość: l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:48
      Lody, prznajmniej młodsze dzieci uwielbiają, w dużych opakowaniach wcale nie są
      drogie.
      • Gość: l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:48
        Tylko nie wiem jak po tych lodach będzie wyglądać mieszkanie :(
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.