Dodaj do ulubionych

schab ze śliwkami -> pilne:/

27.01.07, 12:15
dziewczatka, bo ja tu mam problem. NAdzialam schab ze śliwkami, wsadzilam na
przepisowe 12h do lodowki i teraz mam zagwostke
w przepisach bylo napisane, ze mam to piec w naczyniu zaroodpornym... a moja
przekora mowi mi, ze lepiej by to upiec w folii aluminiowej owiniete, wtedy
chyba tak nie wyschnie... wiec? do naczynia zaroodpornego czy w folii?
--
jestem nietolerancyjna, nie lubię głupich osób
Edytor zaawansowany
  • mazia 27.01.07, 12:23
    I tak i tak bedzie ok. Najwazniejsze, zebys "zamknela" mieso, czyli przed pieczeniem obsmazyla na ostrym ogniu dokladnie z kazdej strony. Na miesie zrobi sie zwarta skorupka, ktora zapobiegnie utracie wilgotnosci miesa podczas pieczenia.
    A sposob to juz jak wolisz, kazdy dobry.
    --
    Tymianek
    Wszysko kiedyś mija, nawet najdłuższa żmija...
  • herrenna 27.01.07, 12:33
    oo mamo, dzieki mazia, o tym nie wiedzialam...:) heh nie ma to jak pierwszy raz
    cos nowego przygotowywac;)
    --
    jestem nietolerancyjna, nie lubię głupich osób
  • marta76 04.04.07, 22:57
    ja włożyłam narazie schab w marynacie do lodowki na noc,ale bez śliwej,Czy to
    wielki błąd jak jutro dopiero wepchnę śliwki?I Ile to ma się piec?Kurna
    zachciało się staremu.
    --
    Jestem,w podtekście
    mieszkam gdzieś,w przenośni chowam się.
    MATI;
    NOWA/NOWY
  • molla7 07.04.07, 20:17
    jejciu, zupełnie na czuja zrobiłam schab ze sliwka wg rady Mazi. moja mama zawsze narzeka ze schab sie kurczy mocno w pieczeniu, no to go obsmazyłam i faktycznie nie wstapił sie.
    --
    brak odwagi, okazji, ochoty, to powody niejednej cnoty

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.