Dodaj do ulubionych

Kiedy nadziewać dżemem pączki-gorące?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:30
Upiekłam pączki bez nadzienia nie wiem czy już teraz je nadziewać dżemem jak
są gorące czy poczekać aż wystygną?
Edytor zaawansowany
  • 27.01.07, 13:35
    Zdecydowanie trzeba nadziewać gorące
  • 27.01.07, 13:37
    je czymś dobrym: syropem, sokiem z alkoholem czy co?
  • 27.01.07, 13:41
    Można nadziewać sprycą do ubierania tortów i właśnie wtedy gdy ciasto jest
    miękkie i ciepłe.
    W takim przypadku nie ma problemu, że wypłynął dżem lub ciasto się nie dopiekło
    wokół, a walory smakowe bez zmian.
  • 27.01.07, 14:12
  • Gość: iwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:36
  • 27.01.07, 15:16
    Wiesz o tym, aby zacząć jedzenie od dziurki z marmoladą? Inaczej marmolada
    poleci, przy pierwszym ugryzieniu.
  • 29.01.07, 10:13
    W cukierniach tez nadziewaja po upieczeniu. Wtedy paczek ma ladny ksztalt i nie
    trzeba sie packac przy zawijaniu dzemu w ciasto :)
    --
    Biedroneczka

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.