• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Kiedy nadziewać dżemem pączki-gorące?

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:30
    Upiekłam pączki bez nadzienia nie wiem czy już teraz je nadziewać dżemem jak
    są gorące czy poczekać aż wystygną?
    Edytor zaawansowany
    • 27.01.07, 13:35
      Zdecydowanie trzeba nadziewać gorące
    • 27.01.07, 13:36
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,55862837,55862837.html?f=777&w=55862837&a=55862837

      Pączki nadziewasz, zaklejasz i wtedy smażysz..:-)

      A teraz jak niby? Dużą strzykawką?!

      Ale tak czy siak, jak wystygną kombinuj...
      • 27.01.07, 13:37
        je czymś dobrym: syropem, sokiem z alkoholem czy co?
      • 27.01.07, 13:41
        Można nadziewać sprycą do ubierania tortów i właśnie wtedy gdy ciasto jest
        miękkie i ciepłe.
        W takim przypadku nie ma problemu, że wypłynął dżem lub ciasto się nie dopiekło
        wokół, a walory smakowe bez zmian.
        • 27.01.07, 14:12
          • Gość: iwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:36
    • 27.01.07, 15:16
      Wiesz o tym, aby zacząć jedzenie od dziurki z marmoladą? Inaczej marmolada
      poleci, przy pierwszym ugryzieniu.
    • 29.01.07, 10:13
      W cukierniach tez nadziewaja po upieczeniu. Wtedy paczek ma ladny ksztalt i nie
      trzeba sie packac przy zawijaniu dzemu w ciasto :)
      --
      Biedroneczka
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.