• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Pierś kaczki - jaka surówka? Dodaj do ulubionych

  • 31.01.07, 09:49
    Jaką surówkę/ jarzynkę podać do pieczonej piersi kaczki? Myślałam o kapuście
    czerwonej z jabłkami, ale może macie inne pomysły?
    --
    Forum Avon
    Edytor zaawansowany
    • 31.01.07, 09:51
      Mnie osobiście bardzo smakuje kapusta pekińska z pomarańczą i orzechami i
      zieloną pietruszką. Do tego dowolny sosik - ja lubię taki jogurtowo-majonezowy
      z odrobiną czosnku. Fajnie się komponuje ze smakiem pomarańczy.
      • Gość: chicarica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:55
        O, coś nowego. Wypróbuję.
        I jeszcze jedno: czy jeśli do kaczki podam surówkę, to mogę także jeszcze podać
        borówki z gruszkami, czy to już za dużo dobra na raz będzie?
        • 31.01.07, 12:41
          O, i to jest moj ulubiony zestaw :-)
          Tylko, ze ja nie podaje czerwonej kapusty na zimno (tak rozumiem slowo surowka) tylko podduszona z
          cebula, jablkiem i kminkiem (no ale ja kocham kminek, wiec bez niego sie nie obejdzie)
          A do tego polowka gruszki z borowkami w (bylym) gniezdzie nasiennym! Pycha.
    • 31.01.07, 10:29
      Klasyk do kaczki, który w istocie chyba najlepiej się komponuje, to kapusta
      czerwona zwana modrą.
      Ostatnio do ryby co prawda, zrobiłam marchewkę startą na grubych oczkach, z
      ząbkiem czosnku, sokiem z limonki, oliwą, solą, pieprzem kolorowym i odrobiną
      cukru. Wyszło pycha i chyba do kaczki też by się nadawało.

      --
      Egipt 2004
      Zdjęcia
      Cairo Story
    • 31.01.07, 15:13
      Ja ostatnio podałam pieczone ziemniaczki, sałatkę z cykorii z różowym
      grejpfrutem, posypaną pestkami granatu, i drugą - z selera startego na tarce, z
      ananasem i przyprażonymi orzechami włoskimi.
      • 31.01.07, 15:15
        Imbirko, bardzo mi sie spodobal zestaw cykoriowy, powiedz czy dawalas do tego
        jakiś sosik ?Mam ochotę na taką surówkę ! :)
        --
        Egipt 2004
        Zdjęcia
        Cairo Story
        • 01.02.07, 19:53
          Sos zrobiłam z oliwy z oliwek z odrobiną balsamico, odrobina soli i cukru, bez
          cytryny. Moja koleżanka robi z musztardy takiej z całymi ziarenkami i oliwy, ale
          bez pestek granatu wtedy. Ta sałatka jest pyszna, bardzo orzeźwiająca, moim
          zdaniem dobrze pasuje do ciężkich mięs.
    • 31.01.07, 15:41

      --
      "Ideałem mężczyzny jest kobieta, której nie może znaleźć"
    • Gość: x IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.07, 20:30
      na ciepło.
    • 01.02.07, 23:01
      kapusta pekińska, jabłko, marchewka, cebula,
      kukurydza, sól, cukier, pieprz, olej;)
      --
      WŁOSY,MAKIJAŻ,STYLIZACJA
      ....zajrzyj i tu....
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.