Dodaj do ulubionych

gorzka kapusta pekińska

07.03.07, 08:57
Czy jest jakiś sposób na to, by posiekana kapusta pekińska po paru godzinach
nie gorzkniała? Doprowadza mnie to do szału. Zwykle robię przeróżne sałatki z
kapusty pekińskiej i są "zjadliwe" tylko zaraz po przyrządzeniu.
Edytor zaawansowany
  • 07.03.07, 10:54
    Bo ją powinno się jeść od razu po pryrzadzeniu na chrupiąco, lekko posolić by
    zmiękła i za chwilę dodać resztę składników i jeść. Jak postoi, to się robi jak
    flak :) Może jak postoi, to dlatego wytwarza się w niej goryczka.
    --
    Jezdem żdżęźliwa, a co ;)
  • 07.03.07, 12:03
    Ja nie solę kapusty, więc nie mam problemu z jej chrupkością. Tylka ta gorycz.
    Myślałam, że może bardzie doświadczeni kucharze mają na to patent.
  • 07.03.07, 12:06
    lekka goryczke to ona i tak ma:)Robimy surowke dodajac pomidory,mozarelle,oliwe
    i przyprawy.Nawet jesli troche postoi nie zmienia smaku.Moze inne dodatki
    niweluja gorycz?:)
    --
    la donna e mobile :)

    no i jeszcze Pinezka

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.