• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

gorzka kapusta pekińska Dodaj do ulubionych

  • 07.03.07, 08:57
    Czy jest jakiś sposób na to, by posiekana kapusta pekińska po paru godzinach
    nie gorzkniała? Doprowadza mnie to do szału. Zwykle robię przeróżne sałatki z
    kapusty pekińskiej i są "zjadliwe" tylko zaraz po przyrządzeniu.
    Edytor zaawansowany
    • 07.03.07, 10:54
      Bo ją powinno się jeść od razu po pryrzadzeniu na chrupiąco, lekko posolić by
      zmiękła i za chwilę dodać resztę składników i jeść. Jak postoi, to się robi jak
      flak :) Może jak postoi, to dlatego wytwarza się w niej goryczka.
      --
      Jezdem żdżęźliwa, a co ;)
      • 07.03.07, 12:03
        Ja nie solę kapusty, więc nie mam problemu z jej chrupkością. Tylka ta gorycz.
        Myślałam, że może bardzie doświadczeni kucharze mają na to patent.
        • 07.03.07, 12:06
          lekka goryczke to ona i tak ma:)Robimy surowke dodajac pomidory,mozarelle,oliwe
          i przyprawy.Nawet jesli troche postoi nie zmienia smaku.Moze inne dodatki
          niweluja gorycz?:)
          --
          la donna e mobile :)

          no i jeszcze Pinezka
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.