Dodaj do ulubionych

kotlety ziemniaczane - pomocy !!!

07.03.07, 18:12
Zrobiłam kotlety ziemniaczane z przepisu czyli ( na pół kilo ziemniaków 2
jaja, cebulka, przyprawy i trochę mąki pszennej ) przed smażeniem obtaczamy w
bułce tartej. Co zrobić kotlety się rozpadały, więc dodałam mąkę pszenną
jeszcze raz i dalej są bardzo miękkie, rozpadają się i są tłuste aż za bardzo
- jadłam kiedyś u kogoś takie kotlety i były przepyszne, trzymały się i nie
były w środku takiet łuste,czuć było ziemniaka. Co dodać do tej masy - pomóżcie.
Edytor zaawansowany
  • fettinia 07.03.07, 18:16
    ale od czego one tluste sa?:)Dodaj lyzke kaszy manny-nie zmienia smaku a wiaze
    kartoflane ciasta:)
    --
    la donna e mobile :)

    no i jeszcze Pinezka
  • bogna303 07.03.07, 18:29
    może zrobiłaś z surowych?a nie z gotowanych?
  • Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 22:53
    ja jeszcze daje troche ziemniaczanej maki,ale niekoniecznie,dalas wszystko co
    trzeba wiec moze to gatunek ziemniakow jakos kiepski,a odparowalas dobrze
    ziemniaczki? moze za mokre byly?
  • sagita_74 08.03.07, 11:23
    jest z ziemniakami tak, ze na przednówku bywają kłopotliwe. Ja mam wsiowe, od
    wuja ziemniaki, ale jak już zaczynają puszczać pędy, to umarł w butach, nie
    skleisz ich niczym, są paćkowate. Nie daj Bóg robić pierogi czy kopytka.
    Spróbuj jeszcze z innego źródła ziemniaki a w razie porażki ... poczekaj do
    jesieni, niestety. Albo zrób z kaszy/soczewicy. Są równie pyszne i zdrowsze też.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka