Dodaj do ulubionych

Masa budyniowa wyszła mi za rzadka

IP: 83.2.108.* 17.03.07, 10:41
Co zrobiłam żle i jak ją uratować?A przepis miałam taki
Masa budyniowa:
2 szklanki mleka
1 budyń waniliowy
25 dag margaryny
½ szklanki cukru
aromat waniliowy

Ugotować budyń w 2 szklankach mleka. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z
cukrem na puszystą masę, dodając porcjami budyń. Pod koniec ucierania dodać
kilka kropel aromatu waniliowego. Krem podzielić na 2 części.
Edytor zaawansowany
  • 17.03.07, 10:44
    Czy się uda uratować - nie wiem.
    --
    Aha, sorki, nie doczytalam :))
    Nie do konca o to pytalas ;)
    Mozesz zawsze zamowic pizzę.- cytaty z FK...
  • Gość: ewa IP: *.akron.net.pl 17.03.07, 10:46
    Na dwie szklanki mleka powinnaś dać dwa opakowania budyniu.
  • Gość: ewa IP: *.akron.net.pl 17.03.07, 10:49
    Weż 1 szklankę mleka i ugotuj na niej budyń z 2 łyżek mąki pszennej i 2 łyżek
    mąki ziemniaczanej.
    Po ostudzeniu domieszaj od tamtego kremu,powinno być dobrze.
  • Gość: Marta50 IP: *.pools.arcor-ip.net 17.03.07, 14:36
    Ucieralas cieply budyn z tluszczem?
  • 17.03.07, 15:32
    nie,był prawie zimny.
  • Gość: Anka IP: 213.199.195.* 17.03.07, 16:47
    Nie panikuj tylko dodaj rozpuszczoną żelatynę i będzie super
  • Gość: Ewelka IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.14, 17:33
    mi tez to dziadostwo najpierw sie zwarzyło, ale uratowałam, a potem za rzadkie, ratunkuuu mam to jeszcze w lodówce, cały dzien przy głupoim cytrynowcu, naj[pierw dwa spoduy pod rząd do wyrzucenia, potem ta masa... eh
  • Gość: HJBVDAWUYT IP: *.citylan.com.pl 15.04.14, 13:18
    mi też się tak stało masa budyniu jest za rzadka wygląda jak zupa ble :-)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.