Dodaj do ulubionych

z angielskiego: shortening ???

IP: *.pp.com.pl 31.03.07, 14:39
Pomocy - nie potrafię rozszyfrowac co to jest w języku kulinarnym. Mam do
ciasta bananowego dodać oprócz sody, mąki, bananów itp. "1/2 cup shortening".
Co to jest ?
Edytor zaawansowany
  • slawuuusia 31.03.07, 15:15
    Dokladnego tlumaczenia nie mam po reka, ale to jest cos w rodzalu tuszcz to
    wypiekow np: margaryna czy cos w tym rodzaju
  • ba_nita 31.03.07, 15:21
    Frytura maślana do smażenia. Używa się zamiast tradycyjnego masła czy margaryny
    do wszystkich czynności kuchennych.
    www.ambasador92.pl/main.php?index=713&show=183&lang=pl
    Wolałbym użyć zwykłego masła.
    --
    Discussion: a method of confirming others in their errors.
  • Gość: atykto IP: *.pp.com.pl 31.03.07, 15:51
    Wielkie dzięki. Oczywiście, że użyję masła :)
  • ampolion 31.03.07, 16:07
    Więcej i dokładniej o tym:
    en.wikipedia.org/wiki/Shortening
    --
    "Mądrej głowie dość dwie słowie".
    Przepisy kulinarne są dłuższe.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka