IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:12
jaki biszkopt najlepiej nadaje się do gotowanego sernika?Proszę o
przepis!.Dziękuję i pozdrawiam!
Edytor zaawansowany
  • momas 03.04.07, 14:27
    no przepraszam. Biszkopt to biszkopt! Zwykły.
    Ja robię taki 2 jajka, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki. Białka ubijam na
    sztywno, dodaję cukier i żółtka (ubijając) a potem delikatnie mieszam z mąką.

    No chyba, ze używam gotowych biszkoptów.
    Lubie takie języczki firmy Vicenzo, albo coś w tym stylu. Można je dostać (tzn
    nabyć drogą kupna) w tych dużych sklepach. Podobne to tych firmy San, ale moim
    zdaniem, te San-u są zbyt delikatne.
    Możesz też użyc zwykłych okragłych biszkopcików (takich, jak w Delicjach).

    --
    Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.
  • Gość: Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:43
    Dziękuję za pomoc.Jeżeli chodzi o biszkopty to myślę ,że również dobre będą
    włoskie Biscanova (albo jakoś tak podobnie) są do kupienia w Tesco.Pozdrawiam i
    życzę Radosnych Świąt.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka