• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Biała kiełbasa - jak długo gotować... Dodaj do ulubionych

  • IP: *.legnica.um.gov.pl 06.04.07, 17:19
    ... by była zdatna do spożycia? :)
    1. surowa
    2. parzona
    Zaawansowany formularz
    • Gość: marbor1 IP: *.npgo.pl 06.04.07, 17:26
      Surową gotuję ok. 30 minut. Parzonej - nie wiem bo nie kupuję.
    • 06.04.07, 17:27
      - albo w smaku na żur - 20 minut, żeby oddała jak najwięcej;
      - albo parzysz sama, zeby była miękka - 10 minut maks;
      - albo po 15 minutach jest na wędlinę - na zimno potem doskonała w plasterkach;
      - albo 5 minut parzysz i do pieczenia super...

      Zawsze przekłuwasz w kilku miescach. I im dłużej gotujesz, tym będzie bardziej
      zbita i twarda.


      • 06.04.07, 18:47
        znaczy jak mam okazję kupić dobrą, w sprawdzonym miejscu (np u sąsiada po
        świniobiciu ;) ), to kupuję, ale od razu zaparzam tak z 10 min, tak jak piszesz
        (nadmiar później mrożę), a potem gotuję na niej smak na żur, tak z 15 minut

        jak nie mam dostępu do sprawdzonego miejsca, to wolę kupić zaparzaną, jakoś tak
        mi się to 'bezpieczniejsze' wydaje, choć zapewne to irracjonalne, bo tak samo
        można trafić na paskudną surową jak zaparzaną ;)
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.